Avertismentul transmis de OMS: ”Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, dar există situaţii în care aceasta este singura opţiune”

Publicat: 12 Jul. 2020, 14:40 Arhiva

Organizația Mondială a Sănătății a transmis un mesaj foarte important pentru oameni!

În ultima perioadă, mai multe țări au înregistrat un număr de infectări mai mare, dar și decese, iar o parte dintre acestea ar putea chiar închide granițele, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel, autoritățile ar trebui să aibă în vedere această măsură. Medicul Michael Ryan, care este directorul executiv al programului OMS pentru Situații de Urgență a transmis faptul că singura opțiune ar fi reintrarea în carantină, chiar dacă oficialii țărilor nu doresc o închidere totală a teritoriilor.

”Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune”, a declarat Ryan Michael, arată Adevărul.

”Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou. Trebuie să acceptăm faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a mai spus reprezentantul OMS.

Experții OMS, mesaj important pentru oameni! De ce sportul trebuie să facă parte din viața noastră

Experții care fac parte din Organizația Mondială a Sănătății au făcut recomandări pentru oameni. De când pandemia a început, au apărut ”firme fantomă” pe piață care ar fi vândut suplimente ”naturale” pentru a ridica sistemul imunitar. Dar, pentru ca sistemul imunitar să se întărească, îi trebuie timp și o alimentație sănătoasă. Un articol pe site-ul OMS ne arată că sportul ar trebui să facă parte din activitățile noastre zilnice.

„Activitatea fizică aduce beneficii, atât pentru corp, cât şi pentru starea noastră emoţională. Ea poate contribui la:
– Tensiune arterială redusă
– Menţinerea greutăţii corporale în limitele normalului
– Reducerea apariţiei unor probleme cardiovasculare
– Prevenirea apariţiei diabet zahart de tip II
– Prevenirea apariţiei diverse tipuri de cancer.
Aceste probleme medicale, dacă nu sunt evitate, ne pot expune şi mai mult în faţa COVID-19“, scrie în articolul de pe who.int, arată Adevărul.

Publicat: 12 Jul. 2020, 14:40 Arhiva
Pe aceeași temă