Nunțile, petrecerile și priveghiurile, interzise! Unde s-a luat această decizie din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat: 12 Jul. 2020, 10:00 Arhiva

Pandemia de coronavirus a creat foarte multă panică în rândul oamenilor, dar și în rândul oficialilor. Președintele Iranului a luat o decizie în acest sens.

Președintele din Iran Hassan Rouhani a făcut precizări foarte importante pentru populația iraniană. Din cauza pandemiei de coronavirus și a numărului de infectări care crește de la o zi la alta, acesta a anunțat că nunțile și priveghiurile vor fi interzise, arată Adevărul.ro.

Nunțile, petrecerile și priveghiurile, interzise!

După ce președintele Hassan Rouhani a făcut acest anunț, poliția din Teheran a anunțat oamenii că aceste evenimente vor fi interzise. De la mijlocul lunii aprilie, măsurile în Iran au fost relaxate gradual, însă, la fel ca în România, numărul persoanelor îmbolnăvite cu noul coronavirus a crescut recent. Astfel că, în Iran, ieri, au fost înregistrate 188 de decese, iar 2397 de persoane au fost confirmate bolnave cu noul coronavirus. În Iran, bilanțul a ajuns până la 12.635 de persoane decedate din cauza virusuli și 255.117 persoane îmbolnăvite.

“Trebuie să interzicem ceremoniile şi adunările din ţară, indiferent că e vorba de priveghiuri, nunţi sau petreceri. Acum nu e timpul de festivaluri”, a declarat Hassan Rouhani.

„Cel mai uşor mod ar fi să închidem totul. Dar atunci lumea va ieşi pe străzi de foame şi pentru că nu vor mai fi locuri de muncă”, a mai continuat președintele iranian.

Ieri, România a înregistrat un record al cazurilor de infectare. 698 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus

Până ieri, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv. Până astăzi, 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 838.953 de teste și au fost testate 493.858 de persoane. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

Publicat: 12 Jul. 2020, 10:00 Arhiva
Pe aceeași temă