Imagini din iadul prin care trec pacienții bolnavi de Covid-19 ventilați mecanic. „Vor rămâne cu sechele”

Publicat: 18 May. 2020, 13:50 News
Imagini din iadul prin care trec pacienții bolnavi de Covid-19 ventilați mecanic. Vor rămâne cu sechele

Imagini din iadul prin care trec pacienții bolnavi de Covid-19 ventilați mecanic. „Vor rămâne cu sechele”!

Medicul Cosmin Librimir, doctor la Spitalul Județean de Urgență Reșița, a postat pe contul său de Facebook câteva fotografii care surprind chinul pacienților infectați cu coronavirus, care ajung la terapiei intensivă și sunt vintilați mecanic.

Doctorul explică că ventilaţia în cazul bolnavilor cu COVID-19 nu înseamnă o mască de oxigen pusă în gură, în timp ce stăm culcați.

„#Coronavirus.  La cei cu simptome, internați.Resuscitarea sau ventilația pentru Covid19 nu este o mască de oxigen pusă în gură în timp ce vă culcați. Este o ventilație INVASIVĂ, sub anestezie generală, și constă în a sta de 2 până la 3 săptămâni FĂRĂ A TE MIȘCA, de multe ori cu fața în jos,CU UN TUB PENTRU TRAHEE care permite pacientului să respire, în ritmul mașinii la care este conectat. NU POȚI SĂ VORBEȘTI SAU SĂ MĂNÂNCI, sau să faci ceva în mod natural.

Disconfortul și durerea necesară necesită sedative și calmante. În timpul în care pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă. În 20 de ZILE cu acest tratament la un pacient tânăr, PIERDEREA MASEI MUSCULARE ESTE DE 40%, iar reeducarea ulterioară va fi de 6-12 luni.

În plus, și cu traume asociate la nivelul gurii sau corzilor vocale. Din acest motiv, persoanele în vârstă sau cele fragile NU REZISTĂ…Cei care rezistă și scapă, vor rămâne cu sechele…Coronavirus nu e o „simplă gripă”, a scris medicul pe rețeaua de socializare.

 

Publicat: 18 May. 2020, 13:50 News
Pe aceeași temă