Imagini crunte din Yemen! Tara unde milioane de copii traiesc doar cu apa si au ajuns sa moara de foame! Cazurile lor te vor marca profund! VIDEO

Publicat: 21 Nov. 2018, 13:51 Life

Milioane de copii sunt in pragul mortii din cauza unui razboi care nu pare sa se termine prea curand.

Imagini crunte din Yemen! Tara unde milioane de copii traiesc doar cu apa. Criza umanitara din Yemen este, conform Natiunilor Unite, cea mai grava din lume la ora actuala si din pacate nimeni nu vede un posibil final pentru ea.

Yemen este cea mai saraca tara din lumea araba si peste 1,8 milioane de copii sub varsta de 5 ani sufera de o forma extrema de malnutritie. 400.000 de copii sunt in punctul de a muri in orice moment din aceasta cauza. In Yemen mor in fiecare an peste 30.000 de copii sub varsta de 5 ani din cauza malnutritiei.

Inca din 2011 Yemen este in mijlocul unui razboi intre cateva grupari teroriste, 2 fosti presedinti si armatele lor de rebeli. Iran-ul este implicat in conflict si sustine logistic si cu arme o factiune din conflict, iar presedintele recunoscut international al Yemenului este acum in Arabia Saudita care si ea la randul ei ajuta armata din Yemen sa-i inlature pe insurgenti.

Din cate se pare toata lumea este dornica sa termine acest razboi cat mai rapid, dar nu printr-un tratat de pace sau discutii. In ultimii ani au fost bombardate orase, piete, scoli, spitale si chiar ceremonii de inmormantare, toate acestea aducand Yemenul in criza in care se afla in prezent. Milioane de oameni au plecat din tara si alte milioane sunt in prag sa moara de foame.

Continuarea articolului »

Publicat: 21 Nov. 2018, 13:51 Life
Pe aceeași temă