Fumatul este interzis la terase și pe străzile aglomerate! Unde se aplică această măsură

Publicat: 14 Aug. 2020, 10:05 Arhiva

O nouă măsură a fost luată pentru limitarea răspândirii cu noul coronavirs într-o regiune din Spania. Fumatul a primit ”interzis” la terase, iar motivul este cât se poate de serios.

Această măsură a fost luată imediat, după ce experții au descoperit că prin fumul de țigară se pot transporta particule de salivă care conțin noul coronavirus, în cazul persoanelor bolnave. Astfel că, fumatul a fost interzis deja în Spania atât în terase, cât și în locurile aglomerate. Această hotărâre a fost luată de oficialii din Galicia, devenind astfel prima regiune din Spania care interzice fumatul în anumite spații publice. Dacă într-o zonă nu poate fi respectată distanțarea fizică, atunci virusul ar putea fi răspândit cu ușurință. Anunțul a fost făcut de președintele guvernului regional din Galicia, Alberto Núñez Feijóo. Această măsură se aplică în toate provinciile: La Coruña, Lugo, Pontevedra și Ourense, arată Cancan.

Apa de gură ne poate ajuta în combaterea coronavirusului?

Cercetătorii de la Ruhr-Universität din Bochum susţin că noul coronavirus poate fi „dezactivat“ cu ajutorul unor anumite tipuri de apă de gură de pe piaţă. Un studiu arată că trei clătiri ale cavităţii bucale ar elimina virusul în totalitate. Experţii care nu au fost implicaţi în studiu, însă, avertizează asupra faptului că igiena orală nu este suficientă pentru a te proteja de Covid-19.

Pe lângă spălarea periodică a mâinilor şi purtarea unei măşti de protecţie, există mai multe lucruri pe care le poţi face pentru a reduce riscul de a te infecta cu Covid-19. Acum, oamenii de ştiinţă susţin faptul că gargara cu apă de gură ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de îmbolnăvire, scrie mirror.co.uk.

Fiecare apă de gură a fost amestecată cu particule de virus din laborator, precum şi cu o substanţă care imită saliva. Apoi, acest amestec a fost agitat timp de 30 de secunde. Rezultatele au arătat că toate cele opt clătiri ale cavităţii bucale au fost eficiente pentru reducerea infectării, trei clătiri fiind atât de eficiente încât virusul nu a putut fi detectat după cele 30 de secunde de agitare.

Publicat: 14 Aug. 2020, 10:05 Arhiva
Pe aceeași temă