Franța a folosit trenuri de mare viteză pentru a reloca pacienții infectați cu coronavirus

Publicat: 31 Mar. 2020, 13:25 Arhiva
Franța a folosit trenuri de mare viteză pentru a reloca pacienții infectați cu coronavirus

Franța a folosit trenuri de mare viteză pentru a reloca pacienții infectați cu coronavirus! 

După ce a anunțat că a folosit un avion militar german pentru a muta pacienți bolnavi de Covid-19 din spitalele mult prea aglomerate din estul țării, Franța a folosit, de aseamenea și trenuri de mare viteză pentru a reloca pacienți în sudul țării, regiune mai puțin afectată de virusul ucigaș.

36 de bolnavi în stare critică au fost transferați cu ajutorul trenurilor rapide pentru a elibera presiunea din spitalele deja compleșite de numărul mare de pacienți.

„Avem nevoie urgentă să eliberăm zona de terapie intensivă, pentru că trebuie să fi cu un pas în fața”, a declarat Francois Braun, șeful SAMU paramedics, pentru RTL radio, citat de Sky News.

Două trenuri de mare viteză au fost transformate în spitale pe roți pentru a  transporta mai multe zeci de pacienți dintr-o parte în alta a Franței. Scopul acestor evacuări, care se vor multiplica în următoarele zile, este de a elibera locuri de reanimare în estul Hexagonului.

Pacienții evacuați la bordul a două TGV-uri proveneau din estul Franței, regiunea cea mai afectată de epidemia de coronavirus. 36 de bolnavi au fost astfel transportați spre sud-vestul Franței, acolo unde, pentru moment, se află cei mai puțini bolnavi în reanimare sau terapie intensivă.

Cele două trenuri transformate în spitale pe roți au plecat din Nancy și Mulhouse.Toți pacienții erau în reanimare, mulți în comă artificială. In fiecare vagon au fost instalați 4 bolnavi și o echipă medicală formată din 6 persoane. Ajunși la destinație, în regiunea Nouvelle-Aquitaine, pacienții au fost repartizați în vreo zece spitale, mai ales din Bordeaux și Poitiers. 20 de salvări și zeci de infirmiere și medici, îmbrăcați în combinezoane integrale albe, îi așteptau în gările respective.

 

 

Publicat: 31 Mar. 2020, 13:25 Arhiva
Pe aceeași temă