Florin Cîțu, mesaj extrem de optimist: ”Nu avem niciun motiv să avem valul patru în România”

Publicat: 22 Jun. 2021, 15:39 Arhiva
Florin Cîțu, mesaj extrem de optimist: ”Nu avem niciun motiv să avem valul patru în România”

Vaccinarea ar trebui să ne protejeze ămpotriva valului patru al pandemiei este de părere premierul României, Florin Cîțu. 

<”Populația eligibilă dacă se vaccinează nu ar mai trebui să vorbim de un val patru. Știu că se discută farte mult despre valul patru. Nu avem niciun motiv să avem valul patru în România… s-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ pentru că avem vaccin și dacă ne vaccinăm nu vom avea valul patru.

OMS a anuțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede. Deci ăsta e un risc. Este deocamdată cea mai agresivă și cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinare. Deci dacă ne vaccinăm ar trebui să nu avem un val patru cu probleme”, spune premierul Florin Cîțu.

”Când vorbim de tineri sub 18 ani părinții și tutorii sunt cei care iau decizii și trebuie să ia cele mai bune decizii. Sunt 98.134 de minori care s-au vaccinat, iar dintr-un raport, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important și important să se vaccineze”, afirmă premierul.

41 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 41 de cazuri noi COVID-19, din 17.599 de teste efectuate. Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.323 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 41 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 22 Jun. 2021, 15:39 Arhiva
Pe aceeași temă