Filme de vazut pe Netflix. Top 20 de filme pe care trebuie sa le urmaresti

Publicat: 27 Aug. 2019, 15:03 News 1
Filme de vazut pe Netflix. Top 20 de filme pe care trebuie sa le urmaresti

Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață.

Filme de vazut pe Netflix. Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață.

Filme de vazut pe Netflix

1. The Dark Knight (2008)

Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon și a procurorului Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o face dispărută definitiv. Inițial, triumviratul se dovedește a fi eficient, dar în curând cei trei devin ținta unui geniu al răului, Joker, care aruncă orașul în anarhie și forțându-l pe Batman să încalce fragila graniță dintre erou și răzbunător.

2. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Forțele lui Sauron au atacat capitala Gondor din Minas Tirith în asediul suprem asupra omenirii. Păzit de un lord slăbit, regatul odinioară măreț nu a avut niciodată nevoie mai mare de un rege. Deoarece Gandalf încearcă cu să mobilizeze forțele distruse din Gondor, Theoden unifică războinicii din Rohan pentru a se alătura luptei.

3. Schindler’s List (1993)

Filmul prezintă povestea enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, care reușește să salveze viețile a peste 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în vremuri grele. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Filme de vazut pe Netflix

4. Inception (2010)

Dom Cobb este un hoț priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracției, adică al furtului de informații și secrete prețioase din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează, când mintea lor este cea mai vulnerabilă. Rara abilitate îi conferă un statut de profesionist căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar care îl face, în același timp, să piardă tot ceea ce era mai important pentru el și să îl transforme într-un fugar.

5. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Tânărul Frodo moștenește un inel, care se dovedește a nu fi unul obișnuit. Acesta este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute care îi poate permite lui Sauron să conducă lumea și să transforme locuitorii săi în sclavi. Împreună cu o frăție formată din hobbiți, oameni, vrăjitori, pitici și elfi, Frodo trebuie să ducă inelul la Muntele de Foc pentru a fi forjat și distrus pentru totdeauna.

6. The Matrix (1999)

Neo încearcă din răsputeri să afle adevărul despre acea lume despre care a auzit vorbindu-se doar în șoaptă, lume misterioasă și plină de necunoscut. Dar ce este Matrix? Neo crede că Morpheus, o persoană pe care o cunoaște doar din povești, un tip pe care nu îl prinzi niciodată, considerat în același timp cel mai periculos bărbat în viață, poate să îi dea acest răspuns. Dar adevărul pe care Neo îl află este mult peste așteptări. Iar viața lui nu va mai fi la fel.

7. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Considerată de milioanele de cititori din întreaga lume drept cea mai mare carte de aventuri scrisă vreodată, trilogia lui J. Tolkien descrie lupta pentru posesia unui inel periculos care dacă este returnat creatorului său, lordul Sauron, îi va putea da acestuia puterea de a subjuga lumea. Acesta este filmul central al trilogiei, o aventură a binelui împotriva răului plasată într-un timp al incertitudinilor, în ținutul Pământurilor de Mijloc.

8. Goodfellas (1990)

Henry Hill este un gangster de mâna a doua care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway și Tommy De Vito. Ultimii doi ajung să devină personaje importante ale mafiei, în timp ce Henry este afectat de succesul lor. Filmul este inspirat de un caz real și povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care își vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei organizate și mafiei.

9. Interstellar (2014)

În contextul în care existența omenirii pe Terra este amenințată, un grup de exploratori depășește limitele spațiului și cucerește imensele distanțe ale unei călătorii interstelare. În regia lui Christopher Nolan, lungmetrajul îi aduce în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastaine.

10. Se7en (1995)

Un criminal în serie începe un joc de-a șoarecele și pisica cu doi detectivi. Cel mai vârstnic dintre ei urmează să iasă la pensie într-o săptămână, așa că vrea să îl prindă pe criminal cât mai repede cu putință. Celălalt este un tânăr energic care privește cu un ușor dispreț resemnarea și plafonarea partenerului său.

Filme must see pe Netflix

11. The Departed (2006)

Filmul este plasat în orașul Boston, acolo unde poliția a declarat un război menit să distrugă vârfurile crimei organizate. Ideea este să se pună capăt domniei puternicului Frank Costello, acționându-se din interiorul structurii mafiote. Un tânăr novice, Billy Costigan, este desemnat să se infiltreze în cercurile mafiei. În timp ce Billy își dă silința, un alt polițist se afirmă cu repeziciune în departament.

12. Back to the Future (1985)

Michael Fox joacă rolul lui Marty McFly, adolescentul american obișnuit care este trimis în mod accidental în anul 1955 într-o mașină a timpului DeLorean, alimentată cu plutoniu, al cărei inventator este un om de știință nebun, interpretat de Christopher Lloyd. În timpul călătoriei în timp, Marty trebuie să se asigure că părinții săi se întâlnesc și se îndrăgostesc pentru a putea reveni în viitor.

Filme de vazut pe Netflix

13. The Dark Knight Rises (2012)

Au trecut opt ani de când Batman a dispărut în noapte, transformându-se din acel moment din erou în fugar. Își asumă vina pentru moartea procurorului Harvey Dent. Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el și comisarul Gordon sperau că este o cauză mai bună. Pentru un timp, minciuna a prins, iar criminalitatea din Gotham a fost zdrobită sub greutatea Actului Dent.

14. Django Unchained (2012)

Acțiunea are loc în sudul SUA, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz, un vânător de recompense, aflat pe urmele a doi ucigași. Django este singurul care poate să îl ajute să ajungă la aceștia. În schimb, Schultz îi promite să îl elibereze.

Filme pe care trebuie sa le vezi

15. The Shining (1980)

Jack Torrance, un alcoolic care vrea să se lase de băutură, îi ia cu el pe soția sa, Wendy, și pe fiul lor în hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munții Stâncoși, acolo unde a fost angajat în afara sezonului turistic. Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinații terifiante. Conștientă de pericol, Wendy încearcă să salveze situația și reușește să supraviețuiască.

16. A Clockwork Orange (1971)

Tânărul delincvent Alex De Large își duce viața urmărind filme porno, ascultând Beethoven și conducându-si banda, toți îmbrăcati în alb și purtând pălării melon, în curse nebunești de violență, în timpul cărora vorbesc un argou specific, o combinație rimată de rusă și accent londonez.

17. Full Metal Jacket (1987)

Pelicula lui Stanley Kubrick cristalizează experiențele războiului din Vietnam, concentrându-se asupra unui grup de voluntari în Marină. Filmul este inspirat de romanul lui Gustav Hasford, fiind prezentate detalii din timpul antrenamentelor coordonate de sergentul Hartman, care în viața reală este chiar instructor militar.

18. 2001: A Space Odyssey (1968)

Când un monolit negru este descoperit sub suprafața Lunii, devine evident că a fost îngropat intenționat de către o inteligență extraterestră. Curând oamenii de știință îi identifică punctul de origine, planeta Jupiter, iar o echipă de cercetători este trimisă în expediție pentru a o cerceta. David descoperă greșeli în sistemul de comunicații al navei și află mai multe decât trebuie.

19. Monty Python and the Holy Grail (1975)

Filmul este, în fapt, o parodie după legendele cavalerești britanice, între care un loc de frunte îl ocupă misiunea pentru Sfântul Graal a regelui Arthur. Acesta și cavalerii mesei rotunde, ieșiți parcă proaspăt dintr-un ospiciu, pornesc într-o călătorie inițiatică, călărind cai imaginari de al căror tropot este responsabil unul dintre scutieri.

20. Lawrence of Arabia (1962)

Pelicula prezintă periplul uneia dintre cele mai controversate figuri ale primei jumătăți a secolului al XX-lea, aventurierul Lawrence, un ofițer britanic, în întreprinderea sa de a uni triburile arabe și a le obține independența de Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial, ca și drumul său spre a deveni Lawrence al Arabiei, așa cum l-a reținut posteritatea.

Publicat: 27 Aug. 2019, 15:03 News 1
Pe aceeași temă