Creatorul imperiului Volkswagen, Ferdinand Piech, a murit la 82 de ani

Publicat: 27 Aug. 2019, 11:53 Ciao.ro
Creatorul imperiului Volkswagen, Ferdinand Piech, a murit la 82 de ani

Ferdinand Piech, urmaşul familiei Porsche care a transformat gigantul Volkswagen într-un mamut care vinde în toată lumea a murit. El avea 82 de ani.

Ferdinand Piech a murit. Piech s-a stins din viaţă „rapid şi neaşteptat” duminică, potrivit declaraţiei oferite de soţie, citată de publicaţia americană.

Ferdinand Piech a murit

Publicaţia germană Bild rapotează că Piech a murit după ce a luat cina cu nevasta lui într-un restaurant din Rosenheim, în sudul Germaniei şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde s-a stins din viaţă.

Ferdinand Piech a murit

„Volkswagen nu ar fi unde este fără Ferdinand Pierch. Îi datorăm mulţumiri şi recunoştinţă”, spune Bernd Osterloh, liderul puternicului sindicat al angajaţilor Volkswagen, şi membru al consilului de supraveghere.

El a fost nepotul lui Ferdinand Porsche, care a pus bazele cunoscutului model 911, iar Piech a urcat pe propriile forţe în cadrul companiei după ce şi-a demonstrat abilităţile de inginer la Porsche şi la Audi.

Ferdinand Piech a preluat conducerea Volkswagen în 1993 când compania avea pierderi majore, produse de calitate îndoielnică şi costuri ridicate.

Publicat: 27 Aug. 2019, 11:53 Ciao.ro
Tags:
Pe aceeași temă