Vesti excelente pentru elevi! Vor primi mii de lei de la stat! Vezi daca si copilul tau este pe lista

Publicat: 02 Sep. 2019, 16:30 Ciao.ro

Vesti excelente pentru elevii romani care obtin rezultate excelente la invatatura.

Vesti excelente pentru elevi. Guvernul vrea să îi premieze cu bani pe elevii de 10 de la Evaluarea Națională și BAC. Proiectul urmărește astfel stimularea performanței școlare din învățământul preuniversitar, conform Capital.

Vesti excelente pentru elevi

Vesti excelente pentru elevi

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, potrivit agendei Executivului.

Astfel, fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională va primi 1.000 de lei, iar cei care au luat media maximă la Bacalaureat – 3.000 de lei.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, 459 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 235 de absolvenți de liceu au obținut nota 10 la Bacalaureat.

„Prezentul proiect de act normativ urmărește crearea cadrului normativ al stimulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională.”

Publicat: 02 Sep. 2019, 16:30 Ciao.ro
Pe aceeași temă