Femeia care nu simte durerea! A avut taieturi pe piele si arsuri, dar nici nu si-a dat seama. Specialistii sunt socati VIDEO

Publicat: 31 mart. 2019, 17:07 Autor: madalina m. Life

Femeia care i-a socat pe savanti a ajuns acum la o varsta considerabila.

In prezent, aceasta este o pensionara, originara din Scotia.

La varsta de 71 de ani, Jo Cameron a atras atentia datorita abilitatii sale iesite din comun. Femeia care nu simte durerea le-a povestit medicilor ca s-a ars si a avut si taieturi pe piele. Nu le-a resimtit in vreun fel. Ba din contra, in cazul arsurilor, ea spune ca si-a dat seama ca este in pericol doar pentru ca a simtit mirosul acelor arsuri.

In alte cazuri, a putut sa treaca peste faptul ca s-a ranit foarte usor. Femeia din Scotia nu simte fizic durerea, oricate rani si-ar cauza. Cel putin asta sustin medicii care au i-au facut anumite teste. Ea a intrat in atentia specialistilor de cand avea 65 de ani.

Jo Cameron, femeia care nu simte durerea, a avut o leziune la nivelul soldului. Din acest motiv medicii au depistat ca ea nu poate resimti nicio problema fizica pe care o are. Datorita cazului sau, specialistii si-ar putea da seama cum sa inoveze tratamente impotriva durerii cronice, dar si a anxietatii.

Femeia care nu simte durerea

Pensionara le-a povestit medicilor ca a suferit, de-a lungul anilor, foarte multe arsuri sau taieturi. Totul fara sa isi dea seama de acestea, chiar si cateva zile. Ea a marturisit ca a realizat ca sufera o arsura abia cand a simtit mirosul de carne arsa. Oricat de infiorator ar putea sa sune asta, conditia fizica rara ii va ajuta pe medici sa gaseasca leacul pentru cateva boli.

Specialistii au fost de parere ca femeia nu simte durerea pentru ca are doua mutatii genetice responsabile pentru acest lucru. Una dintre ele este reprezentata de gena „FAAH”, despre care se stie doar ca este asociata cu sensibilitatea in cazul durerilor.

Cercetatorii au mai depistat si o a doua mutatie genetica, in cazul lui Jo Cameron. Femeia de 71 de ani ar mai avea ceva ce este numit „deseu ADN”. Adica, nu are nicio utilitate, dar in cazul de fata gena o controleaza pe cea de tip „FAAH”.

Astfel de gena joaca un rol foarte important mai ales in sistemul endocanabinoid al organismului. Sunt acele parti ale sistemului nervos central care pot avea un impact asupra durerii, memoriei, dar si starii de spirit si in care de obicei actioneaza compusii din cannabis.

Femeia a povestit ca niciodata nu a simtit panica sau anxietate in situatiile periculoase sau tensionate. Acest aspect a fost aratat si in cadrul testelor de specialitate pentru depresie si anxietate, la care Jo Cameron a acceptat sa participe, noteaza descopera.ro.

Publicat: 31 mart. 2019, 17:07 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă