Explozii in Sri Lanka. Bilantul mortilor a depasit numarul 200

Publicat: 21 Apr. 2019, 15:23 VIDEO
Explozii in Sri Lanka. Bilantul mortilor a depasit numarul 200

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Sri Lanka a declarat că 207 peresoane au fost ucise şi peste 400 au fost rănite în atacurile de duminică, relatează BBC.

Explozii in Sri Lanka. Bilantul mortilor a depasit numarul 200. Atentatele, comise de Paştele catolic, au vizat cel puţin cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Bilanţul preliminar al seriei de atentate este de 207 de morţi şi aproximativ 500 de răniţi. Printre persoanele ucise figurează cel puţin 35 de străini. Şapte persoane au fost arestate în urma atacurilor de duminică a declarat ministrul Apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewarden.

Explozii in Sri Lanka – peste 200 morti


Ca reacţie la atentate, Ministerul Apărării din Sri Lanka a instituit o interdicţie de circulaţie de 12 ore începând de duminică seară.

Şeful Poliţiei din Sri Lanka, Pujuth Jayasundara, lansase un avertisment în urmă cu zece zile, semnalând că mişcarea islamistă NTJ (National Thowheeth Jama’ath) plănuia comiterea un atacuri teroriste sinucigaşe.

Preşedintele Maithripala Sirisena s-a declarat „şocat” de explozii, cerând o investigaţie urgentă. Premierul Ranil Wickremesinghe a condamnat vehement comiterea unor „atacuri laşe” şi a lansat un apel la unitate.

Publicat: 21 Apr. 2019, 15:23 VIDEO
Pe aceeași temă