Un meteorit a explodat deasupra Rusiei si a degajat de o cantitate uriasa de energie. Potrivit specialistilor, echivalentul a fost precum cel al exploziei de la Hiroshima.
Explozia acestui meteorit deasupra Rusiei s-a petrecut recent, in zona Marii Bering. A degajat de 10 ori mai multa energie fata de bomba atomica de la Hiroshima, in Japonia. Specialistii de la NASA au fost cei care au facut aceasta constatare infricosatoare.
Fenomenul neasteptat a fost unul care s-a inregistrat lunile trecute. Corpul ceresc a explodat cu o mare putere, fiind un eveniment de amploare. Este al doilea cel mai mare din ultimii 30 de ani. In plus, in anul 2013 a mai existat un fenomen similar.
Explozia a fost inregistrata in zona peninsulei Kamceatka. Cand s-a produs a trecut aproape neobservata, si anume pe data de 18 decembrie, a anului trecut. Totusi, oamenii de stiinta au remarcat faptul ca acest tip de explozie se poate produce doar de doua sau maximum de trei ori intr-un singur secol.
Specialistii NASA au primit aceste informatii despre noua explozie pe care le-au analizat. Datele au fost oferite de cei care monitorizeaza satelitii militari americani, potrivit descopera.ro. Lindley Johnson, specialist al NASA, a povestit pentru BBC News mai multe detalii despre explozia acestui meteorit deasupra Rusiei.
Analizele au scos la iveala faptul ca roca avea un diametru de cativa metri si a intrat in atmosfera Pamantului cu o viteza de 72.000 de metri pe ora. A explodat la o inaltime de aproximativ 26 de kilometri. De asemenea, explozia a degajat o energie mai mica cu 60% decat cea de la Celiabinsk, din 2013.
Spre deosebire de acea explozie, ce a putut fi surprinsa inclusiv de camerele de luat vederi ale posturilor TV, dar si de martori, cea din decembrie 2018 a trecut neobservata. Totul pentru ca s-a produs intr-un loc izolat. Singura persoana lovita vreodata de un meteorit!
Pe data de 15 februarie 2013, un meteorit cu un diametru de 17 metri si o greutate de peste 10.000 de tone a explodat deasupra muntilor Ural. A avut o forta de 33 de ori mai mare fata de cea a bombei atomice de la Hiroshima, potrivit celor de la NASA. Incidentul a fost catalogat drept unul violent si a provocat pagube masive in Celiabinsk, capitala regiunii.