EXCLUSIV | Marian Olteanu, peripeții la „Clanul”: „Focul mi-a venit în ochi și mi-a pârlit puțin părul de pe față și…”

Publicat: 26 feb. 2023, 13:10 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Marian Olteanu, peripeții la „Clanul”, serialul ce se difuzează duminica, de la 20.00, la Pro Tv.

Marian Olteanu, peripeții la „Clanul”, serialul ce se difuzează duminica, de la 20.00, la Pro Tv. Pe 19 februarie începe sezonul 2 al serialului.

Marian Olteanu, actorul care-l interpretează pe „David Pribeag” în „Clanul”, ne-a dezvăluit ce peripeții a avut parte la filmările sezonul 2. Împreună cu George Mihăiță, actorul care-l interpretează pe Bebe Măcelaru’, au fost nevoiți tragă mai multe duble după ce se înecau cu fum în cadrul unei secvențe.

Muncește mult pentru serial, însă găsește timp se și relaxeze. Dansul în casă și chitara îi schimbă starea.

De ce peripeții a avut parte Marian Olteanu la filmările sezonului 2 al serialului „Clanul”?

De ce Marean și nu Marian?

O să încerc să vorbesc cu acel Marian Olteanu care și-a făcut contul de Instagram înaintea mea și o să îl rog frumos dacă poate. Să mă lase pe mine și să pună el Marean ca după să mă caute lumea și să meargă la el. Dacă intri pe Instagram și scrii Marian Olteanu apar eu acolo.

Este simplu, o dată pentru că era luat contul și doi la mână, eu când mi-am făcut prima dată Instagram. Jucam într-un spectacol cu niște colegi de facultate de la master, spectacolul era scris de noi, cântam, dansam, făceam glume. Și fiecare avea câte un nume de ăsta funny. Asta era ideea, era un spectacol cu foarte mult glumițe, pe unul îl chema Nelu, pe unul Terente, pe mine Marean. Tot în acel an mi-am făcut Instagram și am zis că așa va rămâne.

Ce peripeții ai avut în acest nou sezon? Ce s-a întâmplat la filmări? Aveți și personaje grele…

Toți avem personaje grele. Nu este ușor să joci în ”Clanul”. Pare că este simplu dar nu e așa. O peripeție ar fi atunci când s-a întâmplat ceva cu o flacără, foarte intensă, iar noi filmam și era destul de târziu în noapte, iar în acel moment îmi era foarte frig și am zis să mă încălzesc puțin ca să mai rezist.

Marian Olteanu, peripeții la filmări: „M-am băgat lângă acel foc și din neant se dă stop”

M-am băgat lângă acel foc și din neant se dă stop. Secvența decurgea normal, chiar cu domnul Mihăiță eram și au zis „stop” și nu înțelegeam ce s-a întâmplat. Mi-au zis să mă dau din acel foc pentru că bătea vântul și venea spre mine și parcă am simțit așa puțin miros de păr ars…Pe lângă focul care mi-a venit în ochi și mi-a pârlit puțin părul de pe față, a venit și acel fum și ne înecam la secvențe. Am dat vreo 3 duble pentru că ne-am înecat și eu și domnul Mihăiță.

Marian Olteanu: „Eu nu citesc textul între 8 și 10 ore cum face domnul Mihăiță”

Spunea George Mihăiță că citește între 8-10 ore textul pe zi…Așa faci și tu?

Mai puțin eu pentru că sunt mai leneș și pentru că nu am școala dumnealui. Asta am încercat să fac și eu cu personajul cumva, ce a făcut domnul George, mi-am dat seama la un moment dat că dacă David vorbește cu ”pă” cu ”d-astea”, cu sintagme claniene, de mafie, îl pun pe David să vorbească cu limbajul clanului, să vorbesc doar ca atunci când sunt cu mafia.

Când sunt la poliție vorbesc mult mai academic și atunci am încercat să fac chestia asta, dar nu știu cât mi-a ieșit sau cum mi-am stabilit eu acești parametrii. Eu nu citesc între 8 și 10 ore cum face domnul Mihăiță pentru că, într-adevăr, dumnealui are acele cuvinte specifice clanului.

Te opresc oamenii pe stradă? Te strigă David?

Da, mă opresc oamenii pe stradă, dar nu mă strigă David, spun ”Uite-l pe ăla din Clanul”. Oamenii mă opresc, vor să facem câte un selfie împreună. O chestie amuzantă mi s-a întâmplat, aproape de blocul în care stau, am un supermarket și eram chiar după filmare, iar acolo era un domn 50-60+ și m-a văzut. Eu eram cu sacoșa în mână și m-am aplecat cu tot cu acestea spre el să facem poza.

Marian Olteanu, actor în „Clanul”: „Cânt la chitară, dansez prin casă, îmi place să citesc articole pe Internet”

Nu îți reproșează nimeni nimic, cei din care te opresc? Nu te trag la răspundere?

Nu, mai ales după ce s-a terminat primul sezon, toată lumea mă întreabă de Tătuțu’. Dar este firesc la cum s-a terminat primul sezon, și eu aș face la fel.

Cum te relaxezi atunci când ai timp?

Cânt la chitară, dansez prin casă, îmi place să citesc articole pe Internet despre alte filme sau lucruri care se mai fac și citesc cărți. De exemplu, în primul sezon, după 3 luni de filmat încontinuu, simțeam că numai ”Clanul” aveam în cap, nu apăruse nimic și erau doar știri că o să urmeze, dar într-o zi nu am mai putut.

Atunci mi-am luat cartea și m-am dus în Cișmigiu, mi-am luat un Dostoievski și m-am apucat să citesc ca să schimb puțin povestea. Voiam să mai văd și altceva și cum închideam cartea, cum reluam scenariul de la ”Clanul”. Deci treceam de la ”Clanul” la Frații Karamazov.

Mai ai timp de viața ta personală?

Nu, dar am înțeles că asta este o meteahnă a actorilor care sunt împliniți așa cumva din punctul acesta de vedere profesional. Actorii care au foarte mult de lucru nu prea au viață personală. Mi-am dat seama în ultimii 5 ani că este forte important să ai grijă și de partea asta personală, iar atunci când pot, cum pot, încerc.

Anul trecut am făcut 30 ani și mi-am dat seama că au trecut cam repede acești ani, nici nu mi-am dat seama când. O să încerc să muncesc foarte mult, dar să mă și distrez, mai merg pe la petreceri, dar stau cuminte. Aș avea timp și de o relație dacă efectiv aș vedea-o și s-ar opri timpul în loc.

Publicat: 26 feb. 2023, 13:10 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×