Denise Rifai nu gătește de Paște, și nici în cursul anului. Pentru că nu îi place. Ea preferă să mănânce în oraș sau să-și facă rapid salate.
De Paște, Denise Rifai nu gătește. Nu știe să facă preparate tradiționale și nici nu-i place să facă asta. Vedeta Kanal D ne-a dezvăluit, la evenimentul de lansare a postului tv Kanal D 2, că în general nu gătește, ci preferă salatele, alimentația ei de bază se pare.
Prezentatoarea emisiunii „40 de Întrebări”, spune că și-a propus ca de Sărbătorile Pascale să se odihnească și să mănânce cumpătat.
Ce înseamnă pentru tine Kanal D?
Pentru mine Kanal D a fost modul prin care eu am ajuns la publicul mare. Așa numim noi în termenii noștri diferența între televiziunea de știri care se presupune că se adresează unui public țintit, nișat, căruia îi place politica, la publicul mare, la marele public. Mă bucur tare mult că emisiunea este iubită, că este un succes.
Crezi este formatul care ți se potrivește cel mai bine dintre toate? Emisiunea are rating…
Eu cred că fiecare etapă a avut farmecul ei. Mă bucur că este o emisiune iubită și că oamenii continuă să se uite la ”40 de întrebări”.
Ce mesaj ai pentru colegii de la Kanal D 2?
Eu când am venit la Kanal D, mi-am dorit foarte mult ca emisiunea mea sa fie hit. Așa a fost. Acum, pentru Kanal D 2, am același sentiment. O să fie, pentru că trebuie să fie, o televiziune de mare succes și cred că o să fie.
Ce faci de Paște? Ți-ai făcut un plan?
Vreau să mă odihnesc, deci vreau să mă odihnesc. Asta fac de Paște. Nu știu unde, cum, dar vreau să mă odihnesc.
De mâncat, mănânci sau ții dietă? De gătit, gătești?
De mâncat, mănânc, întotdeauna cu foarte multă grijă, întotdeauna foarte atent. De gătit nu gătesc, îmi pare rău că nu știu, dar nu îmi place, adică ar fi o minciună să mă păcălesc pe mine însămi. Nu-mi place. Cu siguranță la un moment dat voi învăța să fac acest lucru.
Îmi spuneai în alte interviuri că mănânci oricum mai mult salate, care nu se gătesc chiar atât de complicat…
Ce știu eu, sau din ce îmi place să mănânc, știu să gătesc.
Poți să oferi cititoarelor un secret, o rețetă, o dietă cu care să topească kilogramele acumulate de Paște, de exemplu?
Dacă aș fi un specialist în nutriție mi-ar fi ușor să vin cu aceste recomandări. Eu cred foarte mult în cumpătare și cred foarte mult în alimente cât mai disociate. Eu nu mănânc zahăr, încerc să îl evit pe cât posibil, nu consum alcool, nu consum băuturi răcoritoare.
Nu prea ai ce să le spui pentru că tu nu prea ai nevoie…
Ba da, întotdeauna ai nevoie, întotdeauna trebuie să fim atente la modul în care ne hrănim. Foarte important să ne hrănim cu grijă pentru că nu e doar pentru modul în care arătăm, ci pentru sănătatea noastră. Kilogramele în plus, dăunează în primul rând corpului. Este foarte greu să poți întotdeauna să reziști tentațiilor. Este o luptă în permanență care dacă nu este dusă, dacă o lași și nu o mai duci, se vede. Nu e simplu.
Care sunt momentele pe care nu le poți uita din emisiunea ta? Care îți vor rămâne mereu vii în minte…
Fiecare emisiune vine cu câteva momente unice, și din fiecare emisiune îți rămâne câte ceva. Aș fi nedreaptă să mă duc doar spre o ediție anume. Sunt ediții importante, fiecare în parte.
Dar un moment haios?
Chiar de curând cu unul din invitații mei, am bufnit amândoi în râs în momentul în care eu îi citeam acel intro ce precede întrebarea, pentru că era destul de haios scris și a fost un moment… Râdeam amândoi, a fost foarte drăguț.
Noroc că e înregistrată emisiunea… sau ați lăsat și asta?
Noi la emisiune nu scoatem momentele, noi ce filmăm, aia difuzăm. Este înregistrată dar atât. Nu tăiem momente.
Dacă nu ar fi fost să faci televiziune, ce ai fi făcut?
Nu știu. Întotdeauna mi-am dorit ce fac, nu mi-am pus problema altfel. Ce vreau să spun este că, dincolo că mi-am dorit să fac televiziune, mi-am dorit să fiu foarte bună în ceea ce fac eu. Cred că asta este cheia, de fapt. Să alegem acele domenii în care să ne placă să lucră, fără presiunea aceasta de a avea o anumită calificare, de a avea o anumită meserie.
Cred că putem să fim foarte buni în ceea ce facem dacă ne dăm libertatea să facem realmente ceea ce simțim, numai atunci o să fim performanți. Societatea pune multă presiune și sunt foarte multe, mă feresc de etichete, dar este foarte multă ipocrizie atunci când vine vorba de ce facem cu adevărat.
Este foarte important să fim cine vrem noi să fim, indiferent ce înseamnă acest lucru. În meserie, repet, ca să faci performanță și ca să rămână ceva în urma ta.