EXCLUSIV | Cristina Bălan, o mămică răsfățată! Cum o ajută soțul, Gabriel, cu cei 3 copii ai lor!

Publicat: 17 mart. 2023, 11:35 Autor: Dora Bazavan Vedete

Cum s-a schimbat viața Cristinei Bălan de când e mamă de trei copii? Soțul ei, Gabriel Bălan, cel mai de preț sprijin al artistei, a povestit pentru Ciao.ro cât de mult le-a luminat viața fetița lor, Nadeea Sofia, care are aproape 2 luni și jumătate acum și cum au primit-o acasă frățiorii ei, Toma și Matei, dar și de ce a fost, la un moment dat, certat cu Dumnezeu!

Gabi, cum e atmosfera la voi acasă după ce a venit bebelina, Nadeea Sofia, în familia voastră?

Dacă eliminăm din discuție oboseala noastră, a părinților, mai ales pe cea a Cristinei, având în vedere că o alăptează pe minunea noastră la cerere, categoric vorbim despre o atmosferă generală de fericire. Atât noi cât și picii noștri suntem de-a dreptul îndrăgostiți de minunea care este Nadeea.

Cristina Bălan, o mămică răsfățată!

Cum v-ați acomodat cu toții la noul vostru program? 

Începutul, trebuie să recunosc, a fost puțin mai dificil, având în vedere că cei doi năzdravăni ai noștri au în continuare nevoie de atenția noastră permanentă. Dar deja ne-am intrat în ritm și băieții caută și ei pe cât posibil să ne mai ușureze munca. Bineînțeles, în anumite limite pentru că, nu-i așa, sunt totuși doi băieți cu chef de joacă și valențe de Dl. Goe, uneori.

Ce spun băieții, Toma și Matei? Cât de încântați sunt de surioara lor, căreia i-au ales și numele, de altfel? 

Rar se întâmplă să se trezească Nadeea fără ca ei să nu se lipească instant de ea, să încerce să o liniștească după modelul văzut la noi.

Cum o răsfață? 

„Gata, iubita, nu te supăia (supăra)!” e fraza cel mai des folosită de picii noștri atunci când ea începe să plângă. Clar „iubita” este alintul cel mai des folosit de ei. Aa, și ar mai fi „Liuliuc”, alint pe care îl folosim noi destul de des și implicit l-au preluat și ei.

Cum o ajută soțul, Gabriel, cu cei 3 copii ai lor!

Cum e mămica Cristina? Cât de repede s a refăcut după naștere? 

Cristina este foarte-foarte bine! Recuperea a fost foarte rapidă, atât mental-emoțional cat și fizic. La nici 15 minute după naștere noi spuneam bancuri.

Cum îți protejezi acum soția, cum o ajuți cu fiica voastră? 

Deși poate părea că vorbesc din  cărți, am căutat întotdeauna să o protejez, să-i fim un sprijin real în viața de zi cu zi, chiar și înainte de cea de-a doua sarcină. Și mi se pare că așa e și normal. Având în vedere că picii noștri, asa cum am mai spus-o, au nevoie în continuare de toată prezența noastră, caut pe cât posibil, atunci când ei se mai iau cu joaca, să o ajut cu tot ce se poate. De la plimbatul fetei până la schimbat de scutece, pregătit masa pentru toată familia și până la băița de seară etc.

Bine, noi așa am procedat încă de când s-au născut băieții noștri. Totdeauna noi am fost o echipă și nu am avut niciodată delimitări de genul „eu fac asta, tu faci cealaltă”. Ba, mai mult, nu de puține ori am și spus că în familia noastră sunt două mămici, pentru că și eu sunt implicat în egală măsură în creșterea și îngrijirea copiilor noștri pe cât este și ea. Desigur, o mămică este de neînlocuit și unică în viața unui copil, oricât aș face eu.

Cristina Bălan are o familie frumoasă

Aveți o familie frumoasă! Cum îți place să descrii ceea ce tu și Cristina trăiți acum? 

Sincer, nici nu știu dacă poate fi cuprins și descris în cuvinte ce trăim în aceste momente. Este dincolo de puterea cuvintelor. Aș putea spune că avem clipe când ni se pare ireal ce trăim. Fetița noastră este soarele care a apărut în viața noastră să ne lumineze și mai bine prezentul și viitorul. E curcubeul pe care l-am așteptat o viață întreagă, liantul care ne-a unit și mai mult decât eram.

Cât de fericită îți vezi soția acum, pe Cristina? 

Cea mai fericită! Și, de fapt, e valabil pentru amândoi. Copiii noștri s-au născut din dragoste. Ne-am dorit foarte mult copii și am fost binecuvântați, nu cu unul, nu cu doi, ci, iată, cu trei minunății de suflete! Ne simțeam împliniți și înainte de a se naște fetița noastră, dar cumva amândoi simțeam că mai avem iubire de dăruit, dincolo de ce dăruiam deja picilor noștri, Toma și Matei.

Știu că situația voastră de acasă este ușor complicată din cauza cheltuielilor pe care le aveți cu terapiile gemenilor! Ce anume v-ar ușura acest lucru? Cât de încrezător privești spre viitor? 

Trebuie să fac o confesiune. Câțiva ani pot spune că am fost „certat” cu  Dumnezeu, dar în cele din urmă am reușit să-mi regăsesc drumul către El. Am convingerea că El ne este mereu aproape, ne veghează și ne protejează. Am trăim multe momente dificile, poate chiar fără ieșire, unele dintre ele, dar cumva de fiecare dată lucrurile s-au așezat și am ieșit la lumină.

Soțul Cristinei Bălan s-a împăcat cu Dumnezeu

Sunt convins că întotdeauna vom găsi calea către Bine. Și, da, financiar vorbind, lucrurile nu sunt tocmai roz, este o provocare permanentă, având în vedere cheltuielile foarte mari numai cu terapiile lor și poate că înființarea unei asociații ne-ar ajuta foarte mult în acest sens, dar nu am reușit să facem încă acest pas. Necesită alocarea unui timp pe care, sincer, noi nu prea îl avem.

Timpul nostru liber, mai ales în contextul actual, este aproape inexistent. Dar, ca sa revin la întrebare, privesc foarte încrezător spre viitor. Fata noastră ne-a adus, totodată, încrederea că viitorul este într-o permanentă schimbare și c orice lucru care pare dificil se poate transforma într-o clipă în bine. În concluzie, suntem foarte încrezători că viitorul familiei noastre este unul plin de împliniri, din toate punctele de vedere.

Cum arată acum programul vostru de acasă? Tu petreci mai mult timp cu băieții, iar Cristina cu fetița voastră? 

Deși ne-am intrat deja într-un ritm, încă este puțin haos în programul nostru. Eu am început încă de acum doi ani să merg singur cu picii la terapii, tocmai pentru a-i mai crea portițe de libertate Cristinei. Acum, cu atât mai mult, încerc să mă împart între terapiile picilor, interacțiunea cu ei, lecții, joacă, culcatul lor, etc și ajutorul cu fata.

Uite, ca tot spuneam de culcatul picilor, de când a rămas însărcinată eu am preluat total aceste „departament”, tocmai pentru ca ea să se poată dedica exclusiv sarcinii, în primă fază, și-acum fetiței noastre.

„Handicapul adevărat nu se află la copiilor ci, din păcate, la societate”

Ce crezi că nu știu încă părinții care au copii cu nevoi speciale? 

Mi-e tare dificil să răspund în câteva cuvinte, fiind un subiect tare vast și cu multe ramificații. Totuși, cred că sunt două puncte foarte importante de bifat. În primul rând, trebuie să înțeleagă că acești copii sunt capabili de absolut orice, cât timp li se oferă încrederea și sprijinul atât de necesare. In al doilea rând, să înțeleagă că handicapul adevărat nu se află la copiilor ci, din păcate, la societate.

Cristina Bălan: Societatea noastră, deși a făcut progrese mari în ultimii ani, încă mai are de parcurs drum lung până să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă acceptarea, incluziunea etc. Cel mai important, cred eu, e să-și iubească copiii necondiționat pentru că există o singură terapie care face cu adevărat minuni și aceea este IUBIREA.

Publicat: 17 mart. 2023, 11:35 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă