Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindromul Down, a răbufnit: ”Sunt mai multe abuzuri decât ne putem închipui”

Publicat: 01 iul. 2022, 13:31 Autor: Maria Apostol Vedete

În timp ce în America se dă o luptă aprigă pentru dreptul la avort, acest subiect sensibil face ecouri și în România. Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact, care este mamă de gemeni, se declară revoltată de legea propusă peste Ocean, chiar dacă personal nu este de acord cu această intervenție. 

Cristina Bălan este fără doar și poate o mamă îndrăgostită de copiii ei și a fost nevoită să se lupte cu multe prejudecăți după ce a adus pe lume doi băieți diagnosticați cu sindromul Down.

Oamenii sunt obisnuiti sa perceapa dizabilitatea ca pe ceva negativ si atat. Daca nu ai latura spirituala mai prezenta, nu poti pricepe cum e posibil sa te dezvolti, ca om, ca suflet, dupa o astfel de experienta. Multi oameni nu pot pricepe cum sa stii ca vei avea un copil cu Sindromul Down si sa nu faci avort. Dar pentru mine, un om preocupat de toate aspectele fiintei umane (trup, minte, spirit), acest sindrom nu inseamna decat o experienta diferita. Nu inseamna ,,bau-bau”, mai ales ca acesti oameni sunt niste suflete mari, pur si simplu.

Cristina Bălan: ”Dacă se vrea scăderea avorturilor să se lucreze la educarea femeilor”

Cum adica, sa-mi placa sa fiu luata in brate de 100 ori pe zi si sa fiu pupata des? Uite ca mie imi place. Cum imi place si faptul ca ei sunt incapabili de meschinarii; Am avea multe de invatat de la cei cu 47 cromozomi. Da, sunt provocari cognitive, motrice, neurologice. Dar stii ce? Am cunoscut destui copii tipici cu tot felul de provocari, unele chiar uriase. Ce garantii ai ca al tau copil tipic nu se va confrunta cu diverse provocari? Partea pozitiva la Sindromul Down este ca ei au incredere in oameni, lucru care mi se pare fantastic”, a declarat artista într-un interviu pentru superbebe.ro.

Așadar, Cristina Bălan nu a renunțat la sarcină, așa cum susține că mulți i-au cerut. Și, cu toate astea, tot se declară indignată de lupta care se dă în America pentru dreptul la avort!

Sunt împotriva avortului. Dar sunt categoric împotriva unei legi care ne-ar duce în perioada decrețeilor. Astfel încât femeile să ajungă din nou să își facă chiuretaje pe sub mână, în locuri dezafectate, cu persoane neavizate. Mi se pare foarte aiurea, nu ar scădea rata avorturilor. Ci doar s-ar face pe ascuns și ar fi mult mai periculos.

Dacă se vrea scăderea avorturilor să se lucreze la educarea femeilor încă din copilărie, educație sexuală, educație emoțională și să se facă în așa fel încât să scadă abuzurile la care sunt supuse. Sunt mai multe abuzuri decât ne putem închipui, dar nu se vorbește despre asta”, a declarat artista pentr fanatik.ro.

Publicat: 01 iul. 2022, 13:31 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă