EXCLUSIV. Ce se întâmplă la mormântul lui Aurelian Preda! Părintele Efrem, de la Mănăstirea Dervent, este ”vinovat”

Publicat: 21 iul. 2019, 23:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Mormântul lui Aurelian Preda este foarte bine îngrijit, iar lumânările ard zi și noapte, căci părintele Efrem merge zilnic la locul lui de veci.

Mormântul lui Aurelian Preda este foarte bine îngrijit, iar lumânările ard zi și noapte. De ”vină” este Părintele Efrem, un bun prieten de-al regretatului artist, din timpul vieții, dar și ceilalți călugări de la Mănăstirea Dervent.

Aurelian Preda s-a stins din viață în septembrie 2016, după o perioadă îngrozitoare în care s-a luptat cu cancerul.  Boala cumplită l-a răpus pe un pat de spital din Viena. Țara întreagă a fost îndurerată la auzul acestei vești cumplite.

Regretatul artist, pe care foarte mulți oameni l-au iubit, a fost înmormântat unde și-a dorit: în curtea Mănăstirii Dervent pe care o frecventa tot mai des în ultimii ani din viață, aproape de prietenul și duhovnicul lui, Părintele Efrem.

La mormântul lui Aurelian Preda arde zilnic o candelă

Locul de veci al regretatului cântăreț de muzică populară este extrem de bine îngrijit, plin cu flori, iar lumânările și candelele ard zi și noapte. De aceste lucruri se ocupă Părintele Efrem și ceilalți călugări din mânăstire.

“Nu este un ritual anume de aprins candele la cimitir. Este un părinte cu rânduială să aprindă zilnic toate candelele din cimitir. Apoi, în fiecare sâmbătă, se face parastas în cimitir pentru toți cei îngropați acolo. Și în fiecare zi se fac pomeniri cu colivă, la Sfânta Liturghie, pentru cei din cimitir, dar și pentru cei ce sunt dați spre pomenire la mănăstirea noastră”, a declarat Părintele Efrem, în exclusivitate, pentru Ciao.ro.

Pelerinaj la mormântul lui Aurelian Preda

Părintele Efrem, cel care l-a iubit enorm pe Aurelian, se ocupă și de parastasele regretatului artist. Fiind as în bucătărie, preotul este cel care gătește pentru pomeni. La parastasul de 2 ani al lui Aurelian Preda, la care au mers sute de oameni din toată țara, părintele Efrem a gătit zeci de kilograme de mâncare, printre care 140 litri de ciorbă cu perișoare de pește, 450 de ardei umpluți cu carne de pasăre, iar ca desert – trigoane cu brânză și chec.

La mormântul lui Aurelian Preda se fac pelerinaje,  zilnic, zeci de oameni mergând la locul său de veci să-i aprindă lumânări. Ce s-a intamplat la Manastirea Dervent, locul unde Aurelian Preda isi doarme somnul de veci! Toti au fost uimiti.

Cuvintele dureroase pe care Ionela Prodan i le-a spus lui Aurelian Preda, cu doar cateva luni inainte ca acesta sa moara. Ti se frange sufletul!

Publicat: 21 iul. 2019, 23:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Pe aceeași temă