Epidemia de COVID 19 produce efecte mai puţin vizibile în societate! Din ce în ce mai mulți oameni suferă de depresie

Publicat: 22 Sep. 2020, 13:09 Arhiva
Epidemia de COVID 19 produce efecte mai puţin vizibile în societate! Din ce în ce mai mulți oameni suferă de depresie

Epidemia de COVID 19 produce efecte mai puţin vizibile în societate. Este concluzia la care au ajuns psihologii care în ultima perioadă s-au confruntat cu un număr din ce în ce mai mare de persoane cu probleme. Cei mai vulnerabili sunt tinerii şi cadrele medicale.

Potrivit specialiştilor, din ce în ce mai mulţi tineri au probleme psihologice din cauza stresului provocat de epidemia de COVID 19. De asemenea, în ultimele luni la specialişti au apelat numeroase cadre medicale epuizate din cauza efortului depus în spitale.

„Adresabilitatea a crescut în sistemul public şi privat. Este vorba despre multe solicitări din partea părinţilor pentru copii lor cu anxietate, depresie, tulburare de adaptare. Noi, psihologii, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea cadrelor medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni şi asta este o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a declarat psihologul Mihaela Bucuţă.

Mihaela Bucuţă a dezvăluit totodată faptul că în prezent se fac mai multe studii privind efectul epidemiei asupra pacienţilor. Primele concluzii vor fi anunţate până la sfârşitul anului.

Cu ce se va confrunta omenirea după pandemia de coronavirus

Cunoscutul miliardar Bill Gates a scris pe site-ul său, gatesnotes.com, că omenirea va fi lovită de o nouă criză care va fi mult mai mare decât cea cauzată de pandemia de coronavirus. Conform lui Gates, peste câteva decenii schimbările climatice vor face ravagii la nivel mondial.

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră”, a scris Bill Gates pe site-ul său.

Miliardarul precizează că la nivelul anilor 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum coronavirusul. Mai mult decât atât, în 2100, Bill Gates prevede că schimbările climatice vor fi de cinci ori mai mortale. În plus, acesta a vorbit și de criza economică provocată de schimbările climatice.

Publicat: 22 Sep. 2020, 13:09 Arhiva
Pe aceeași temă