Unde lucrează acum Anamaria Rosa, fiica lui Aurelian Preda: ”E total diferit…”

Publicat: 21 nov. 2021, 19:05 Autor: Dora Bazavan Vedete

Are 21 de ani și trebuie să se întrețină singură. La cinci ani de la moartea binecunoscutului său tată, Anamaria Preda nu a rămas cu prea multe. Singura moștenire a fost casa în care a locuit cu tatăl său. A trecut printr-o depresie și a plecat timp de șase luni din țară, la mama ei, în Italia. Când s-a întors, a luat viața în piept. Și-a învins teama de a dormi în camera tatălui său și a găsit puterea să meargă mai departe. Anamaria a povestit pentru CIAO.RO ce a însemnat Aurelian Preda pentru ea și cât de mult îi lipsește.

Reporter: Anamaria cum ești acum? Ce pasiuni noi ai pe lângă muzică? 

Muzica e cea de bază dar eu momentan și lucrez. Lucrez la cazinou, e total diferit, e ca o prezentare de joc, sunt dealer la masa de joc. Am un an de zile de când lucrez în acest domeniu. Pur și simplu trebuia să știu limbi străine. Iar eu știu italiană și limba engleză. Am intrat acolo, asta e de bază. E în București, e o companie mai mare, doar că am intrat și în domeniul ăsta și chiar îmi place.

Îți place să gătești? Faci des asta?

Da. Păi locuind singură, îmi gătesc tot timpul.

Acum ești singură sau într-o relație?

Sunt cu cineva, da! Ultima oară când am vorbit despre relația mea au ieșit discuții mult prea mari și m-a influențat cumva lucrul ăsta. Și orice întrebare mi s-ar pune legat de viața personală, legat de relații, nu o să detaliez prea mult. Pentru că lumea deja știe cu cine am fost, ce am făcut.

Anamaria Preda: ”Am trecut printr-o depresie”

Ce ai făcut în Italia, cât ai fost plecată? Cât ai stat acolo?

În Italia am plecat după o perioadă mai grea. Am fost la mama și am stat cu familia. După ce s-a întâmplat cu tata am stat în România. Am fost plecată în Italia foarte puțin timp, dar am stat în România. Anul trecut de sărbători am plecat în Italia, după o perioadă grea din viața mea, asta am făcut. Am trecut printr-o depresie și asta am făcut. Am decis să plec din țară, să stau cu mama mea, să îmi revin și să iau apoi totul de la capăt. Am stat acolo 6 luni, în Italia.

L-ai visat pe tatăl tău de când nu mai e? Ți-e dor de el, te gândești des la el? Ți-a trimis vreun semn de acolo de sus?

Se simte practic că tata mă veghează de acolo de sus. Pentru că altfel aș fi picat de tot, mai ales în perioada cu depresia. Și orice probleme am avut am reușit să le rezolv doar rugându-mă și gândindu-mă la el. L-am visat pe tata. Doi ani de zile nu am reușit să dorm deloc în cameră la el. Dar acum pot să fac chestia asta! M-am obișnuit cu ideea dar este foarte greu, îi simt lipsa, mai ales acum, în perioada sărbătorilor, nu mai reprezintă nimic pentru mine.

Aș vrea să spun că pagina tatălui meu de Facebook, care are cei mai mulți urmăritori, a fost furată. Pagina a rămas la mine și aș vrea să fac un apel. Au fost mii de persoane care au raportat, dar degeaba, nu s-a întâmplat nimic cu pagina lui. Sunt toate pozele cu tata de la începutul filmărilor, sunt foarte multe lucruri. Măcar dacă nu o recuperez, sper să se închidă.

Ce avere i-a lăsat Aurelian Preda

Care este cea mai mare avere pe care ți-a lăsat-o tatăl tău, pe lângă cântecele lui și ce era el?

Pe lângă muzică, nu dispun de nicio avere prea mare. Pentru că tatăl meu a făcut un credit bancar acum cinci ani de zile, eu am rămas cu casa respectivă. Și practic aceasta este toată averea din punct de vedere material, pe care o dețin în continuare.

Dacă ar fi să îl mai vezi o dată sau să îl simți lângă tine ce i-ai spune?

Că aș mai fi vrut să stau măcar 5 minute din viața mea alături de el!

Ce ai învățat tu de la tatăl tău cât ai fost lângă el? Ce ai moștenit de la el în acest sens?

De la tata am învățat să iert! Cred că a fost cel mai important lucru. Lăsând la o parte  ambiția pe care mi-a dăruit-o. Și sfaturile pe care mi le-a dat în muzică. Și mă refer la lumea muzicii care este destul de mare și de sălbatică, să spun așa. Asta a fost cea mai mare valoare pe care a putut-o să mi-o ofere, să mă învețe să iert și să întorc mereu și celălalt obraz.

”Mereu îmi dădea sfaturi utile”

Ce fel de tată a fost Aurelian Preda cu tine? Cum te-a crescut?

Exigent, în primul rând! Dar și bun. Aveam momente când țineam lucrurile pentru mine și simțeam că trebuie să i le spun doar în momentele potrivite. Adică așteptăm momentul potrivit pentru a i le spune, dar mereu îmi dădea sfaturi utile. În sensul că niciodată nu mi-a zis ceva cu răutate sau să mă sperie. Nu a fost violent, cum se întâmpla acum foarte mulți ani când părinții își creșteau într-un alt mod copiii. Cum se spune, că bătaia e ruptă din rai.

Nu am trecut prin chestia asta. A fost alături și bunica mea, a fost o perioadă frumoasă, care s-a terminat repede. Mi-aș fi dorit, așa cum spunea și el, să fie lângă mine. Măcar până îmi întemeiez și eu familia mea și să se bucure. Asta și-ar fi dorit, de fapt, dar nu am apucat nici vârsta majoratului.

Mai pleci acum de sărbători din țară, la mama ta?

Nu o să plec pentru că muncesc. S-ar putea să vină ai mei la mine, respectiv mama și poate și fratele meu, nu știu. Oricum bunicii mei sunt în țară, așa că s-ar putea să facem sărbătorile împreună. Eu sper să fie așa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat: 21 nov. 2021, 19:05 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×