Efectele nebănuite ale infectării cu coronavirus. Tot mai multe persoane pățesc acest lucru!

Publicat: 10 Aug. 2020, 08:10 Arhiva
Efectele nebănuite ale infectării cu coronavirus. Tot mai multe persoane pățesc acest lucru!

Numeroși pacienți care au fost infectați cu coronavirus au mărturisit că se confruntă cu o cădere severă a părului, chiar și la câteva săptămâni după ce au scăpat de virus și au ieșit din spital, relatează presa britanică.

Conform unui sondaj online la care au participat peste 1.500 de persoane, 27% au spus că se confruntă cu căderea părului, după externare. Mulți au pus și fotografii pentru a arăta cât de mult li s-a rărit părul.

În această situație se află și o tânără de 30 de ani, Grace Dudley, care a avut o formă gravă de COVID-19 în luna martie. La o lună după externarea din spital, tânăra a a observat că îi cădeau smocuri întregi de păr. S-a întors la medic, iar explicația primită a înspăimântat-o și mai rău, scrie antena3.ro.

„Am fost la medic ca să îmi examineze părul și mi-a spus că împi voi pierde cea mai mare parte a părului, dacă nu chiar pe tot. Am întrebat de ce și mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid, iar corpul meu trece printr-un proces de deces și a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menținerea părului ca să mă țină în viață. Așa că acum trebuie să cadă tot și să crească la loc”, a povestit ea.

„M-am trezit și am observat că era pe pernă și mi-am zis că nu e de bine. De fiecare dată când îmi periam părul, cădea și asta se mai întâmplă și acum. Mi-am pierdut 55% din păr și în fiecare zi pierd tot mai mult. Am zone de chelie și este dificil, pentru că aveam un păr bogat”, a adăugat ea.

Terapia care ar grăbi vindecarea pacienți infectați cu noul coronavirus

Este vorba despre radioterapie, un factor care ar favoriza vindecarea persoanelor care sunt bolnave cu noul coronavirus. Un studiu efectuat de experți au arătat că s-ar vindeca mai repede. La studiu au luat parte 10 pacienți care sufereau de pneumonie. Rezultatele au fost comparate cu cele ale altor persoane care au beneficiat de același tratament ca cele 10 persoane, mai puțin radiațiile.

În medie, pacienții care au făcut și radioterapie s-ar fi vindecat mai repede, în trei zile, spre deosebire de ceilalți, care s-au vindecat în 12 zile. Persoanele care au făcut și radioterapie au avut un risc de 10% să ajungă să folosească ventilarea mecanică, spre deosebire de grupul de control, unde procentul este de 40%. De asemenea, cei 10 pacienți care erau au beneficiat de radioterapie se aflau într-o stare mai gravă decât ceilalți, dar și mai în vârstă.

Publicat: 10 Aug. 2020, 08:10 Arhiva
Pe aceeași temă