Drama unei asistente de la Spitalul Județean Suceava: „Nu mai pot respira, îmi dă aer cu porția”

Publicat: 26 mart. 2020, 11:30 Autor: Elena Arhiva
Drama unei asistente de la Spitalul Județean Suceava: Nu mai pot respira, îmi dă aer cu porția
O asistentă de la Spitalul Județean Suceava a povestit pentru presa locală, drama pe care o trăiește de câteva zile. Aceasta nu știe dacă a fost infectată cu coronavirus deși a fost testată de aproape o săptămână.
Femeia a intrat în contact cu patroana pensiunii de la Sucevița, soţia vărului lui Alexandru Arşinel, care a decedat din cauza coronavirusului zilele trecute.

Drama unei asistente de la Spitalul Județean Suceava. „Eu acum nici nu mai pot respira, îmi dă aer cu porția, stau acasă, nu mai pot respira. Da, mi-e rău și nu răspunde nimeni la telefon. Nu știu nimica, nu știu niciun rezultat, de sâmbătă testată. Suntem trei asistenți și două infirmiere, care am lucrat direct cu pacienta de la Rădăuți (n.r. – patroana pensiunii de la Sucevița, care a decedat). Eu vă zic că nu ia nimeni nicio atitudine. Am sunat pe doamna doctor Zorescu și nu ne dă niciun răspuns, nu știe. Dar de sâmbătă, oameni buni, de sâmbătă, am fost acolo patru ture. De pe data de 12 am fost de noapte. Puteți scrie orice, mi-e indiferent că nu ia nimeni nicio măsură.

Stăm acasă. Ne-au trimis acasă la familie. Soțul meu se simte și el rău și are peste 60 de ani. Pe grup s-a circulat că s-au uitat probele în spital și nu s-au dat. În fața mea i-au venit rezultatul, în spatele meu i-a venit rezultatul și mie nu mi-a venit rezultatul și am fost aceleași colege. Toată lumea care a fost acolo, în prima linie, la toată lumea i-a venit pozitiv”, a povestit asistenta.

Drama unei asistente de la Spitalul Județean Suceava:”Am făcut trei zile la rând febră”

Mărturiile şocante nu se opresc aici. „Noi am stat cu febră, am fost vineri cu febră 38 și-am mai fost cu ea pe tură. Vineri a fost ultima tură când am dus-o în terapia mare. Am lucrat cu echipament, am încercat să ne păzim, cât de cât, că am înțeles de la colegi că e venită din croazieră și am încercat, dar spălând-o, punându-i pansament, schimbându-i de acolo lenjeria, ajutând-o să se schimbe, s-a putut întoarce, am putut duce mănușa la gură, am putut face ceva, nu? Masca pe față îți aburește ochelarii, nu poți să dai, o dai involuntar, o dai involuntar fără să-ți dai seama. Am făcut trei zile la rând febră, dureri musculare, dureri de cap, oculare, dar asta am făcut vineri, sâmbătă. Febră nu mai avem, dar nu pot respira, tușesc foarte tare plămânul și creieru-n cap”, a declarat o asistentă de la Spitalul Județean Suceava, citată de ziardesuceava.ro.

Publicat: 26 mart. 2020, 11:30 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă