Se intampla in 2018! Drama fetitei care la 12 ani va fi vanduta pe 50 de oi unui sot mai in varsta, iar tatal ei este disperat sa o scape de “traditia” asta bolnava

Publicat: 31 Aug. 2018, 15:47 Life

Fetita asta nu va avea dreptul la educatie, nu va avea dreptul sa vorbeasca cu alte persoane in afara de familia sotului ei si va fi considerata tot restul vietii ei, proprietatea lui.

Drama fetitei care la 12 ani va fi vanduta pe 50 de oi unui sot mai in varsta. Zakura are acum 7 ani si locuieste intr-o comunitate nomada de la granita dintre Israel si Palestina. Wadi Qelt este numele localitatii unde toate tinerele fetite trebuie sa fie vandute sotilor inca de la varste fragede.

Povestea ei este spusa de un producator de documentare rus care a mers in zona pentru a realiza un documentar despre cum traiesc localnicii si care sunt obiceiurile lor. Ivan Vdovin are 27 de ani si stia ca in zona comunitatile sunt extrem de sarace si au o sumedenie de obiceiuri stranii. Intamplarea a facut ca ghidul lui prin zona sa fie tatal fetitei, Arafat.

Tatal fetitei era atat de disperat sa nu o lase prada traditiilor comunitatii lui incat a fost dispus sa-l roage pe regizorul Ivan sa o ia pe fetita in varsta de 7 ani cu el in Moscova. Tatal fetitei s-a oferit chiar sa i-o dea si sa se casatoreasca cu ea, dar rusul a refuzat politicos.

Tranditia comunitatii din Wadi Qelt spune ca fetele sunt bune de maritat imediat ce au prima menstruatie, undeva in jurul varstei de 11 sau 12 ani. Pretul unei fetite care urmeaza sa devina sotie cand inca este copil nu sare de 50 de oi in localitate. Si daca asta nu vi se pare suficient de socant ei bine trebuie sa stiti si faptul ca de obicei aceste copile sunt date unor barbati mult mai in varsta chiar si decat tatii lor.

Continuarea articolului »

Publicat: 31 Aug. 2018, 15:47 Life
Tags:
Pe aceeași temă