Dr. Fauci: ”Aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin”

Publicat: 20 mai 2021, 12:02 Autor: Elena Arhiva
Dr. Fauci: ”Aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin”

O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în aproximativ un an de la vaccinare, consideră celebrul epidemiolog american Anthony Fauci. De aceeași opinie este și directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, care a precizat că așteaptă să vadă care vor fi recomandările Agenției Medicamentului din Statele Unite, potrivit CNN

„Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

El consideră, de asemenea, că probabil nu va fi nevoie de vaccinuri modificate pentru noile variante ale coronavirusului.

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a mai spus Fauci.

Pfizer nu a finalizat încă studiile privind a treia doză

Pfizer nu a finalizat încă studiile privind a treia doză, spune Albert Bourla, directorul general al companiei. „Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, afirmă Bourla. Prima doză de vaccin Pfizer a fost administrată în Statele Unite pe 14 decembrie 2020, în urmă cu cinci luni.

„Dacă au trecut opt luni de la a doua doză, ar putea fi nevoie de o a treia”, a mai spus Albert Bourla, adăugând că dozele de rapel ar putea fi gata în luna septembrie sau octombrie.  Șeful companiei a mai precizat că Pfizer va aștepta să vadă care vor fi recomandările și aprobările Agenției americane a Medicamentului.

Experții sunt de părere că noul coronavirus va ajunge ca virusul gripei, care are nevoie de un nou vaccin în fiecare an, din cauza mutațiilor care apar și din cauză că imunitatea căpătată dispare destul de repede. Spre deosebire de vaccinul împotriva virusului gripei, cel împotriva pojarului oferă protecție pe viață în cazul a 96% din oameni, arată datele unui studiu Pfizer.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 20 mai 2021, 12:02 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă