Dr. Beatrice Mahler, avertisment fără precedent: ”Sperăm să nu ajungem într-o situație mai grea decât ce din luna noiembrie”

Publicat: 01 Mar. 2021, 13:22 Arhiva
Dr. Beatrice Mahler, avertisment fără precedent: ”Sperăm să nu ajungem într-o situație mai grea decât ce din luna noiembrie”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, avertizează asupra faptului că numărul persoanelor tinere internate la ATI cu forme grave de coronavirus a crescut îngrijorător.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în Terapie Intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat la Digi24, managerul Institutului Marius Nasta.

Din nou, peste 1000 de cazuri la terapie intensivă

Numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă a trecut din nou duminică de 1.000, la nivelul întregii țări, după ce în ultima perioadă se păstrase sub acest prag.

Mai mult decât atât, numai în ultimele zile, cifrele bilanțului zilnic al cazurilor noi sunt în creștere, de unde temerea că ne apropiem de un val 3 al pandemiei, pe care unii specialiști îl văd chiar mai puternic decât valul al doilea.

Beatrice Mahler spune că nu mai poate fi vorba acum despre o direcție pozitivă în evoluția pandemiei. „Nici într-un caz. Intenția noastră de a reorganiza activitatea institutului, de a crea o secție de reabilitare pentru pacientul post-COVID, nu mai poate fi pusă în practică în acest moment. Cu siguranță trebuie să rămânem responsabili și să continuăm să aplicăm cu atenție măsurile pe care le cunoaștem deja”, a punctat Beatrice Mahler.

„E o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou la momentul noiembrie – și sperăm să nu ajungem într-o situație mai grea decât cea pe care am lăsat-o în luna noiembrie, în care să nu avem locuri pentru pacienți, în care să solicităm transferuri pentru pacienții din Terapie Intensivă. E o situație pe care nu ne-o dorim, este o situație care va crește stresul și managementul acestor pacienți”, a mărturisit medicul.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 01 Mar. 2021, 13:22 Arhiva
Pe aceeași temă