Doua femei au tinut aceeasi sarcina. Cum a fost posibil sa creasca bebelusul in doua pantece diferite

Publicat: 02 nov. 2018, 17:21 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting

O informatie ce pare greu de crezut, dar se pare ca tehnologia avansata din ziua de azi a facut acest lucru posibil.

Doua femei au tinut aceeasi sarcina. Ashleigh şi Bliss Coulter sunt un cuplu de lesbiene. Acestea si-au dorit sa fie mame foarte mult si au decis sa faca ceva in privinta asta. Cele doua femei au putut purta embrionul pe rand cu ajutorul unei noi tehnici de fertilizare.

Conform Live Science, Ashleigh a născut un băiat sănătos, în urmă cu cinci luni. Cele doua indragostite au purtat embrionul pe rand, dar doar una a dus sarcina la final. Tehnica denumită INVOcell se situează undeva între fertilizarea in vitro şi inseminarea intrauterină.

În timpul fertilizării in vitro, specialiştii fertilizează ovulele cu spermatozoizi în laborator. Apoi transferă embrionul obţinut în uterul unei femei. În timp inseminării, sperma este inserată direct în uter. Scopul este de a facilita fertilizarea ovulului de către spermatozoid, informeaza descopera.ro.

Doua femei au tinut aceeasi sarcina

Doua femei au tinut aceeasi sarcina. Cum a fost posibilINVOcell este practic o formă de fertilizarea in vitro, dar intr-un mod de lucru diferit. Ovulele şi spermatozoizii sunt amplasaţi într-un flacon ce este inserat în vaginul unei femei alături de o diafragmă ce îi păstrează poziţia. Cu ajutorul căldurii corpului, spermatozoidul poate fertiliza ovulul.

Doua femei au tinut aceeasi sarcina. Cum a fost posibilAdica vaginul femeii înlocuieşte incubatorul din laborator. După 5 zile, medicul îndepărtează dispozitivul pentru a vedea dacă embrionul s-a format pentru a putea fi implantat în uter sau criogenat pentru o utilizare ulterioară.

Doua femei au tinut aceeasi sarcina. Cum a fost posibilNu este prima data cand aceasta tehnica este folosita, dar e prima data cand acelasi embrion este purtat de doua femei. Dupa ce embrionul a fost incubat in vaginul unei femei, a fost mutat de medic in uterul celeilalte femei, care a dus sarcina la capat.

Publicat: 02 nov. 2018, 17:21 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Pe aceeași temă