Doliu la Casa Albă. A fost răpus de coronavirus! Vestea a șocat toată America

Publicat: 22 May. 2020, 12:05 Arhiva

Unul dintre cei mai longevivi angajați de la Casa Albă, care a lucrat pentru 11 președinți a murit la vârsta de 91 de ani. Wilson Roosevelt Jerman a decedat din cauza noului coronavirus.

Fost majordom al Casei Albe, Wilson Roosevelt Jerman, a fost infectat cu virusul COVID-19, iar din cauza vârstei înaintate și a mai multor afecțiuni de care suferea, corpul acestuia nu a mai rezistat.

Cea care a anunţat decesul a fost chiar nepoata acestuia care a transmis un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare.

„A fost autentic. A fost un bărbat liniștit, dar dur. Foarte generos, niciodată necăjit. A spus întotdeauna că a trăit o viață binecuvântată. S-a stins pe 16 mai”, a declarat nepoata sa, Shanta Taylor Gay, pentru CNN.

Fosta primă doamnă Michelle Obama a transmis de asemenea un mesaj pentru familia îndoliată.

„Cu amabilitate şi grijă, Wilson Jerman a contribuit timp de mai multe decenii pentru a face din Casa Albă un adevărat cămin pentru familiile prezidenţiale, inclusiv a noastră”, notează într-un comunicat fosta prima doamnă Michelle Obama.

Cine este Wilson Roosevelt Jerman

Wilson Roosevelt Jerman a fost unul dintre cei mai longevivi angajați ai Casei Albe. El și-a început activitatea la Casa Albă în anul 1957 și a rămas acolo până în 2012. De-a lungul carierei sale a servit 11 președinți americani.

A început să lucreze la Casa Albă în 1957 sub președintele Dwight D. Eisenhower, în calitate de curățător. Ulterior a fost promovat majordom sub fostul președinte John F. Kennedy, promovare care a avut loc grație fostei prime doamne Jacqueline Kennedy Onassis, informează presa străină.

Publicat: 22 May. 2020, 12:05 Arhiva
Pe aceeași temă