Documentul șocant care a ieșit la iveală despre coronavirus! ”Epidemia va dura până în primăvara anului 2021”

Publicat: 16 mart. 2020, 11:20 Autor: Maria Apostol Arhiva
Documentul șocant care a ieșit la iveală despre coronavirus! ”Epidemia va dura până în primăvara anului 2021”

The Guardian a obtinut un document al Sanatatii Publice din Anglia conform caruia pandemia de coronavirus va dura pana in primavara anului viitor si ar duce la spitalizarea a peste 7,9 milioane de oameni. 

Este pentru prima data cand autoritatile au recunoscut ca se asteapta ca pandemia sa dureze inca un an si ca estimeaza ca 80% dintre britanici vor fi infectati cu Covid-19. Profesorul Chris Whitty, principalul consilier medical al guvernului, a descris initial aceasta posibilitate ca fiind cea mai rea situatie in care se poate ajunge si ca numarul real ar fi mai mic de atat. Documentul arata insa ca pana la 7,9 milioane de persoane vor avea nevoie de spitalizare.

Documentul a fost elaborat de catre echipa de pregatire si reactie in caz de urgenta a Serviciului de Sanatate Publica din Anglia(PHE) si aprobat de doctorul Susan Hopkins, responsabilul principal al PHE care se ocupa de coronavirus.

De asemenea, documentul a mai dezvaluit ca Serviciul de Sanatate nu va putea testa toate persoanele care prezinta simptome.

158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 au fost confirmate în România până în acest moment. 

De aseară, au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire – 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.

Publicat: 16 mart. 2020, 11:20 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă