DIICOT va renunta la serviciile specialistilor de la Institutul de Medicina Legala. Totul se intampla din cauza ADN-ului Luizei

Publicat: 24 sept. 2019, 15:49 Autor: Simona News 4
DIICOT va renunta la serviciile specialistilor de la Institutul de Medicina Legala. Totul se intampla din cauza ADN-ului Luizei

Procurorii DIICOT vor cauta alte institutii, posibil chiar unele din afara tarii, pentru efectuarea unor noi expertize.

DIICOT va renunta la serviciile specialistilor. Procurorii au fost luni, acasa la mama Luizei, pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, insa mama adolescentei, Monica Melencu, a refuzat procedura, dupa ce a vorbit cu avocatul sau.

Astfel, anchetatorii au obtinut autorizatie de la Tribunalul Bucuresti, iar marti vor preleva probele noi.

DIICOT va renunta la serviciile specialistilor

Luiza Melencu activa in WhatsApp

Initial, Parchetul General a deschis, in urma unei sesizari, un dosar penal privind modul in care specialistii INML au efectuat analiza ADN, insa este vorba despre cazul Alexandrei Macesanu.

Mama Luizei Melencu, decizie ferma: „Nu voi da noi probe biologice nici cu mandat”

Femeia bănuiește că se încearcă închiderea cazului Luizei. Aceasta este de părere că anchetatorii vor să „planteze” noile probe în oasele găsite la lizieră, pentru a declara cazul Luizei închis.

„Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Monica Melencu.

Femeia a spus că luni seara au venit poliştiştii la poarta ei pentru a o convinge să dea noi probe biologice, însă a refuzat inclusiv să semneze procesul verbal încheiat de aceştia. Astfel, s-a ajuns la emiterea unui mandat pentru a i se preleva probele.

„Au venit luni seara doi domni şi o doamnă de la poliţie, mai să mă ia pe sus să dau aceste probe biologice. Au stat mai bine de o oră la poartă, timp în care au încercat să mă ia pe sus, să dau aceste probe biologice. Le-am spus clar că refuz.

Au încercat să pună martori care să semneze că au văzut maşina poliţiei la poartă şi că eu nu vreau să dau aceste probe. Le-am spus respectivilor ? Oamenii respectivi sunt şi vecini cu noi şi nu au vrut să se pună martori.

Vezi continuarea AICI.

Publicat: 24 sept. 2019, 15:49 Autor: Simona News 4
Pe aceeași temă