Tonel Pop detoneaza bomba in cazul Caracal: „Recoltarea ADN-ului acoperă ilegalități la nivelul INML sau DIICOT”

Publicat: 24 Sep. 2019, 13:12 News 3

După spusele acestuia, anchetatorii vor noi probe de ADN de la mama fetei deoarece ar încerca să „acopere ilegalități” pe care le-ar fi comis specialiștii INML.

Tonel Pop detoneaza bomba in cazul Caracal. „Acest fapt prin care, din nou, se cere recoltarea ADN-ului de la mama Luizei, nu este normal, ci este o chestiune care, din punctul nostru de vedere, prezumă că acoperă niște ilegalități la nivelul INML sau DIICOT.

În acest moment, INML este într-o cercetare penală privind plângerea adresată de domnul Cumpănașu, ulterior și de noi privind modul în care au fost recoltate probele, modul în care s-a făcut verificarea ADN-ului”, a explicat avocatul Tonel Pop, pentru MEDIAFAX.

Tonel Pop detoneaza bomba in cazul Caracal

Potrivit avocatului familiei Luizei, prin această procedură s-ar încerca acoperirea unor infracțiuni precum abuz în serviciu, neglijență în serviciu sau poate favorizarea infractorului,

„Cred că vor să scoată la lumină în sensul de a-i induce în eroare pe cei care îi cercetează penal și să încerce să înlocuiască probele”, a mai explicat Tonel Pop.

Procurorii vor preleva cu mandat probe ADN de la mama Luizei

Avocatul a mai subliniat că probele ADN prelevate în urmă cu mai multe săptămâni de la familia Luizei ar trebui să fie suficiente, de aceea consideră că nu e nevoie de o nouă procedură.

„El (ADN-ul, n.r.) rămâne în grafice, în softul calculatorului, în memoria băncii de date a ADN-urilor decriptate. Nu ai cum să spui că s-a consumat ADN-ul. Nu ai cum să îl consumi, pentru că nu e de mâncat. Se păstrează în probe etalon la rece, nu ai cum să justifici”, a mai spus avocatul.

Publicat: 24 Sep. 2019, 13:12 News 3
Pe aceeași temă