O alimentatie sanatoasa presupune si momente de detoxifiere, care sa ajute anumite organe sa previna boli grave, cum e cancerul.
Dieta de detoxifiere a colonului. Iti oferim cateva sfaturi esentiale de care sa tii cont, dar si o lista de alimente benefice pe care sa le incluzi in meniurile zilnice. O alimentatie sanatoasa va fi intotdeauna cheia pentru o functionare armonioasa a organismului nostru.
Colonul este o parte esentiala a sistemului difestiv, de aceea o dieta depurativa poate fi foarte benefica in acest sens. Fie ca apelezi la un specialisti, fie ca esti in cautarea unor solutii naturale, este important sa stii ca aceasta practica are beneficii pe termen lung.
Curatarea colonului reprezinta o modalitate prin care ne mentinem sanatatea. Trebuie sa tii cont ca la fel ca alte diete, si in aceasta este nevoie de consecventa si multa rabdare. Cand vorbim despre colon, ne referim la o parte esentiala a sistemului digestiv. Are forma unui tub si este cea mai mare parte a intestinului gros. Se afla in apropiere de ultima portiune a sistemului digestiv.
Cea mai importanta sarcina a colonului este cea de a elimina toxinele din organism. Buna functionare a colonului poate fi impiedicata de anumite probleme medicale. Printre acestea se numara colita ulcerativa, cancerul gastric, polipii sau Sindromul de intestin iritabil.
Colonul joaca un rol esential in tractul digestiv si in eliminarea din organism a toxinelor. Acestea sunt prezente si in alimentele pe care le ingeram si care nu se descompun intotdeauna in intregime. Detoxifierea plamanilor
In acest caz, ele se depun pe peretele intestinal si provoaca probleme de sanatate. Cele mai comune simptome sunt durerile in tot corpul, oboseala, alergiile, senzatia de constipatie, dureri de cap puternice sau diaree.
Iti prezentam in continuare cateva alimente care te pot ajuta sa previi dezvoltarea bolilor si care au efecte benefice asupra organismului pentru mult timp. Detoxifierea ficatului in 9 zile
Legume: anghinare, salata verde, morcovi cruzi, linte, sfecla, sparanghel.
Fructe: banane, mandarine, smochine, fructe uscate.
Cereale: orez integral, grau integral, ovaz, paine integrala,
Omega: avocado, peste, ulei de masline.
sursa: dozadesanatate.ro