Carnea rosie produce cancer. De ce nu trebuie consumata nici macar in cantitati moderate

Publicat: 28 Apr. 2019, 17:09 Retete & Diete

Carnea rosie s-a dovedit a fi foarte periculoasa, in urma unui nou studiu, efectuat de specialistii in nutritie.

Carnea rosie produce cancer. A fost dovedit stiintific, de curand. Consumul chiar si in cantitati moderate poate fi responsabil de o asemenea problema de sanatate cat se poate de grava.

Totodata, acest fel de carne ar produce un anumit tip de cancer, spun specialistii. Departamentul de Sanatate si Asistenta Sociala din Marea Britanie a facut anuntul infiorator. Britanicii au efectuat un studiu, in care au participat 500.000 de persoane. Alimente care te imbatranesc prematur

Carnea rosie produce cancer!

Astfel a fost observat mai indeaproape ce efect are carnea rosie asupra organismului. Chiar si un consum moderat al acestui tip de carne, sau preparatele procesate, cresc foarte mult riscul de cancer. Este vorba despre cancerul intestinal, care se poate dezvolta ca un efect secundar al consumului mare de carne rosie.

Carnea rosie, responsabila de cancer

In urma studiului, specialistii britanici le-au sugerat celor care consuma mai mult de 90 de grame de carne rosie procesata, in fiecare zi, sa reduca acest obicei alimentar la 70 de grame. Sau chiar mai putin. Riscul de imbolnavire este mai mare pentru persoanele care mananca zilnic mai mult de 100 de grame de carne rosie procesata.

Totodata, in Anglia, portia de 90 de grame de carne rosie a fost descrisa drept trei felii subtiri de friptura de porc sau de miel. Fiecare felie masoara aproximativ cat jumatate de felie de paine. Reprezinta o reala problema pentru cei care obisnuiesc sa manance astfel, la pranz sau cina.

Pe lista produselor procesate din carne se numara baconul, sunca presata sau carnatii. In mod traditional, in Marea Britanie, micul dejun contine doi carnati si doua felii de bacon. Ceea ce deja inseamna 130 de grame de carne rosie procesata, de la prima masa a zilei. Gratarul – cea mai nesanatoasa metoda prin care poti prepara carnea

In cadrul studiului care a durat cinci ani de zile au fost analizati 500.000 de oameni, atat femei, cat si barbati. S-a descoperit ca persoanele care consumau aproximativ 76 de grame de carne rosie sau procesata, in fiecare zi, avea un risc cu 20% mai mare de cancer intestinal. Totul fata de cei care mancau doar 21 de grame in fiecare zi.

Se pare ca maladia poate sa apara cu 20% mai mult pentru fiecare bucata de sunca sau de bacon consumata in plus. Fiecare felie are aproape 20 de grame. Mai mult, riscul de imbolnavire era de 19% pentru cei care consumau o felie groasa de carne la rotisor sau grill, de aproximativ 50 de grame, noteaza descopera.ro.

Publicat: 28 Apr. 2019, 17:09 Retete & Diete
Pe aceeași temă