Alimente care te imbatranesc prematur! Sunt la fel de nocive ca si fumatul. Iata de ce trebuie sa te feresti neaparat

Publicat: 23 Feb. 2018, 16:52 Life

Chiar daca nu exista o reteta-minune a tineretii vesnice, alimentatia sanatoasa poate sa incetineasca procesul de imbatranire.

Consumul anumitor alimente iti pot scurta viata din cauza ca afecteaza telomerii, mici capsule situate in capetele cromozomilor. Telomerii previn deteriorarea ADN-ului.

Oamenii de știință au descoperit că stilul de viață, precum dieta, pot accelera sau încetini procesul de scurtare al telomerilor. Iata ce alimente si bauturi accelereaza acest proces, si de ce este mai bine sa le eviti.

Carnea procesata

Un alt produs care distruge telomerii este carnea procesată precum cârnații, salamurile. Aceasta este concluzia unei cercetări din 2008 publicate în „The American Journal of Clinical Nutrition”. Persoanele care mănânca cel puțin o dată pe săptămână carne procesată au telomeri mai scurți decât cei care nu consumă astfel de preparate.

Carnea rosie

Consumul în exces de carne roșie, precum hamburgerii și friptura a fost asociat cu apariția bolilor de inimă și a cancerului, din cauza efectului asupra telomerilor. În cadrul unui studiu, publicat în Clinical Nutrition, șoarecii de laborator au fost hrăniți cu  friptură de vită și de pui timp de patru săptămâni. Cei care au primit multă carne roșie aveau telomerii mai scurți.

Continuarea articolului »

Publicat: 23 Feb. 2018, 16:52 Life
Pe aceeași temă