Detoxifierea plamanilor. Obiceiuri naturale pe care sa le incerci acasa pentru plamani curati

Publicat: 26 Jul. 2019, 15:14 Retete & Diete

In perioada pe care vrei sa o dedici acestui detox, asigura-te ca nu stai in medii contaminate. Trebuie evitate si anumite alimente, iar renuntarea la fumat este obligatorie!

Detoxifierea plamanilor poate fi facuta foarte usor, acasa, cu cateva remedii naturale, pe care doar sa le pui in practica. Adoptarea unei diete echilibrate te va ajuta sa obtii si nutrientii necesari pentru intarirea acestor organe.

O cura de detoxifiere pentru plamani este esentiala, daca vrei sa ai o stare de sanatate optima. Asta deoarece exista foarte multi factori care ne ameninta buna functionare a acestora. Factori ce duc la imbolnavire sunt poluarea mediului, lipsa de miscare, dar si fumul de tigara.

Detoxifierea plamanilor: obiceiuri naturale

Detoxifierea plamanilor. Obiceiuri naturale

Evitarea poluarii si a gazelor toxice, prezente mai ales in orasele mari, este o practica aproape imposibila. De aceea, in timpul liber, incearca sa parasesti acest mediu si sa il inlocuiesti cu unul ce are un aer mai curat. Poti face excursii in natura sau poti opta pentru escapade cu cortul. Detoxifierea ficatului in 9 zile

De asemenea, si fumul de tigara trebuie evitat pe cat de mult este posibil. Tutunul afecteaza pe toata lumea, iar daca cei din jurul tau fumeaza, trebuie sa te feresti de ei. Daca esti tu persoana fumatoare dintr-un grup, stai departe de cei care nu o fac, pentru a nu-i imbolnavi. E un obicei benefic sa stai departe de fumul de tigara.

Purifica-ti locuinta!

In locuinta poti opta si pentru metode prin care sa purifici aerul. Poti folosi filtre ca sa te feresti de particulele daunatoare din casa sau poti alege sa aerisesti fiecare incapere in mod regulat. Vei preveni astfel acumularea de impuritati. Totodata, incearca sa cureti cat mai des covoarele, in care se aduna cantitati uriase de praf.

Si cantitatea de apa consumata in fiecare zi este importanta. Este esential sa bei macar doi litri, deoarece apa este un detoxifiant natural. Poti sa alegi si infuzii, pentru ca plantele medicinale iarasi sunt foarte bune pentru eliminarea compusilor toxici din plamani. Dieta pentru rinichi ii detoxifica imediat

La fel, si baile de aburi te ajuta foarte mult. Iti vor induce o tuse prin care poti elimina toxinele acumulate la nivelul plamanilor, in decursul anilor. Poti fiebe apa timp de 20 de minute si sa inhalezi direct aburul. Pentru un efect mai intens, poti sa iti acoperi capul cu un prosop.

Astfel cantitatea de abur este mai bine concentrata. Mai poti alege sa pui si eleiuri esentiale in apa fiarta, care sa iti deschida caile respiratorii. Pentru o astfel de inhalatie poti alege un concentrat pe baza de eucalipt.

sursa: dozadesanatate.ro

Publicat: 26 Jul. 2019, 15:14 Retete & Diete
Pe aceeași temă