Depresia a fost supranumita „boala secolului nostru” pentru ca tot mai multe persoane ajung sa experimenteze aceste stari din care nu lipseste si anxietatea sau dorinta de-a nu face nimic atunci cand ne dam jos din pat dimineata.
O dieta considerata insa revolutionara are ca scop reducerea starilor de depresie si chiar prevenirea ei, avand un efect pe termen lung. Si cum expresia „suntem ceea ce mancam” ar trebui sa fie valabila pentru oricine, se pare si ca alimentatia afecteaza modul in care ne simtim.
Tocmai din pricina a ceea ce consumam pe post de alimente nutritionistul Christine Bailey spune ca ne da ritmul vietii peste cap, asa ca apare si starea de depresie. Dieta sa insa si-a propus sa elimine aceasta problema din organismul celor care o incearca in doar trei zile.
Dieta are la baza un sistem foarte simplu si poate fi urmata de catre oricine. Principalul scop al acesteia e sa asigure un trai sanatos, dar si o gandire de acest tip. Cand vine vorba de depresie, Christine le propune celor care tin dieta sa „trei zile de fericire”.
Oricine vrea sa urmeze dieta care te scapa de depresie trebuie sa inceapa prin a consuma grasimi „bune”, cu rolul de-a arde alte grasimi nocive din organism. Cea mai buna metoda e prin a adauga avocado, somon, nuci, seminte de chia sau alte preparate din peste mai gras in alimentatie.
La fel, foarte important e sa ne asiguram ca in corpul nostru exista suficient magneziu care sa ne ajute sa ne luptam cu depresia, daca aceasta problema deja s-a instalat. Magneziul e recomandat si celor care merg la sala regulat, fac excese de alcool sau mananca mai mult zahar decat e recomandat. Un mod natural de a-l asimila e prin semintele de dovleac sau migdale.
Din mesele zilnice ar trebui sa dispara si mancarurile procesate, pentru a reduce starile de depresie. Aici sunt incluse toate tipurile de carne care ar trebui gatite acasa, legumele sau alti carbohidrati.
Vitamina D e iarasi un bun mod de a scapa de depresie, mai ales pe timpul iernii. Foarte multe persoane ajung sa fie afectate de schimbarile de anotimp, desi nu isi dau seama de acest lucru. O buna metoda de-a acumula Vitamina D e prin albusurile de ou, ciuperci, dar si ficat gatit la abur sau fiert.
Mancarurile traditionale japoneze, asa cum e supa miso, vin si ele in ajutor cand e vorba de depresie. S-a descoperit ca felurile de mancare fermentate au un rol extraordinar asupra florei din organismul uman si reduc si guta. De asemenea, mancarea japoneza poate fi inlocuita cu succes de iaurt sau kefir consumat dimineata.
In plus, poate fi de mare ajutor si ceaiul verde, menit sa inlocuiasca in special cafeaua. Totodata, pe lista alimentelor se regasesc si ciocolata neagra, fructele caju, bananele, untul de arahide, usturoiul, broccoli, castravetele,turmericul, nautul sau lamaia, toate consumate in combinatii sanatoase.
(sursa: christinebailey.co.uk)