Dezastru în Spania! Autoritățile pregătesc un nou lockdown

Publicat: 14 ian. 2021, 09:20 Autor: Elena Arhiva
Dezastru în Spania! Autoritățile pregătesc un nou lockdown

Spania este la un pas de dezastru, iar autoritățile pregătesc un nou lockdown după ce ultimele raportări din indică 38.869 de cazuri pozitive de Covid şi 195 de decese, în ultimele 24 de ore.

Cifrele sunt cele mai mari de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu un an. Rata de infectare este uriaşă, de 492 de cazuri la suta de mii de locuitori, în ultimele 14 zile.

În prezent, sunt tratați peste 17.600 de pacienți cu Covid-19, iar asta pune o presiune uriaşă pe sistemul medical, aflat în pragul colapsiului. Cifrele sunt în creștere cu 64% față de ce se înregistra înainte de Crăciun. Şi numărul persoanelor din terapie intensivă este mai mare cu 39% faţă de 24 decembrie. Experţii spanioli avertizează că este nevoie de un nou lockdown pentru a opri transmiterea virusului.

„Vom avea cifre mai rele decât în ​​al doilea val”, a spus Ricard Ferrer, șeful ICU la spitalul Vall d’Hebron din Barcelona și președintele Societății spaniole de medicină intensivă. „Creșterea este mai treptată în UCI și avem mai mult timp să ne pregătim, dar acest lucru va merge mai departe. Vom vedea un impact mai mare decât în ​​al doilea val”, citează presa spaniolă jurnaliştii de la stiridiaspora.ro.

Spania a fost reintrodusă pe lista galbenă de autorităţile din România. Cei care se întorc de acolo sunt obligaţi să intre în carantină timp de 14 zile.

Peste 47 de mii de infectări pe zi în Marea Britanie

Cifre maxime se înregistrează şi în Regatul Unit. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 1564 de decese şi peste 47 de mii de infectări în fiecare zi.

Cum al treilea val al pandemiei pare inevitabil în toată Europa, măsurile restrictive s-au înmulţit în multe ţări. Italia a prelungit starea de urgenţă până pe 30 aprilie şi va interzice circulaţia persoanelor între regiuni. Şi Belgia şi-a înăsprit măsurile restrictive până pe 1 martie, la fel şi Germania.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 14 ian. 2021, 09:20 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă