Descoperirea făcută de cercetători! Cum se mai poate transmite coronavirusul

Publicat: 02 Aug. 2020, 12:40 Arhiva

Cercetătorii au făcut o nouă descoperire în privința transmiterii noului coronavirus. Potrivit studiului efectuat de specialiști, aceștia sunt convinși că oamenii pot fi infectați și prin ochi.

În urmă cu o lună, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat faptul că au început să iasă la suprafață din ce în ce mai multe dovezi conform cărora noul coronavirus, virusul venit din China, se răspândește prin picăturile provenite din nas sau gură, atunci când o persoană tușește, vorbește sau strănută. Dar, descoperirea cercetătorilor se axează acum și pe teoria conform căreia o persoană ar putea fi infectată și prin ochi, conform stirileprotv.ro.

Cum se mai poate transmite coronavirusul. Normele de igienă trebuie respectate!

Doctorul Thomas Steinemann, care reprezintă Asociația Americană de Oftamologie, spune că infectarea prin ochi este posibilă, iar conjunctivita ar putea fi unul dintre simptomele infectării cu noul coronavirus. De asemenea, oficialii Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din SUA au confirmat că putem contacta virusul, după ce atingem o suprafață contaminată și ducem mâna la ochi. Totodată, riscul de infectare prin nas și gură e mult mai mare decât cel prin ochi.

Sunt peste 18 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus la nivel mondial

Situația la nivel mondial nu stă prea bine la capitolul infectări. Astfel că, avem peste 18 milioane de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

– persoane infectate cu noul coronvirus: 18.026.297
– persoane decedate din cauza virusului: 688.974
– persoane vindecate și externate: 11.334.686

În ultimele 24 de ore (1 august) au fost înregistrate 1225 de cazuri noi de infectare și 36 de decese. De asemenea, la ATI sunt 401 pacienți internați. Până ieri, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Toate cele 36 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Publicat: 02 Aug. 2020, 12:40 Arhiva
Pe aceeași temă