Descoperire șocantă! Ce organe atacă de fapt noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă abia acum efectele reale ale virusului

Publicat: 28 iun. 2020, 12:35 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Descoperire șocantă! Ce organe atacă de fapt noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă abia acum efectele reale ale virusului

Potrivit unui studiu recent, noul coronavirus nu este doar un simplu virus respirator. Cercetătorii au descoperit abia acum efectele reale ale COVID-19 pe care nimeni nu le-a luat în calcul până acum.

„Credeam că SARS-CoV-2 este doar un virus respirator. Se dovedeşte că atacă şi pancreasul, inima, ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am luat asta în calcul la început”, a declarat pentru Reuters dr. Eric Topol, cardiolog şi director al Institutului de Cercetare Scripps din California.

Pe lângă afecţiunile respiratorii, pacienţii bolnavi de coronavirus pot experimenta tulburări de coagulare a sângelui care pot duce la accidente vasculare cerebrale şi inflamaţii extreme, care atacă mai multe sisteme de organe.

Virusul poate provoca, de asemenea, complicaţii neurologice care variază de la cefalee, ameţeli şi pierderea gustului sau a mirosului până la convulsii.

Mai mult decât atât, cercetătorii explică faptul că recuperarea poate fi lentă, incompletă şi costisitoare, având un impact imens asupra calităţii vieţii.

Când va apărea pe piață primul vaccin românesc

Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen, susține că vaccinul este gata deja, dar mai sunt multe etape prin care să treacă până va putea fi disponibil.

„Vaccinul este gata și acum, dar vaccinul ca atare trebuie să treacă prin trei faze. Faza întâi de vaccinare pe un număr de câteva zeci de persoane sănătoase, între 18 și 48 de ani, pentru a se vedea nivelul de toxicitate. Dacă aceștia nu pățesc nimic primești avizul pentru studiu de fază doi”, a declarat Virgil Păunescu, directorul Oncogen, la un post de televiziune.

Grupul bătrânilor, cel mai predispus spre infectare cu noul coronavirus

„Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat profesorul Peter Openshaw. Astfel, următorul vaccin care va ieși pe piață s-ar putea să nu-i protejeze pe cei în vârstă de infectare.

Publicat: 28 iun. 2020, 12:35 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×