Descoperire revoluționară! ”Cocktailul” de anticorpi care reduce cu 81% riscul de îmbolnăvire cu COVID-19

Publicat: 12 apr. 2021, 09:50 Autor: Elena Arhiva
Descoperire revoluționară! ”Cocktailul” de anticorpi care reduce cu 81% riscul de îmbolnăvire cu COVID-19

Încă o veste bună în lupta împotriva coronavirusului! O combinație de anticorpi sintetici contra COVID-19 reduce masiv riscul de infecție simptomatică la cei aflați în aceeași casă cu o persoană bolnavă, a informat luni Roche, companie parteneră a Regeneron.

”Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic”, a transmis Roche, potrivit Reuters.

”Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptiomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, a mai precizat compania, anunțând că testele clinice au implicat 1.505 voluntari care nu erau infectați cu Sars-Cov-2, dar trăiau în aceeași locuință cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Acest ”cocktail” de anticorpi poate fi deja folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite, dar nu ca produs preventiv, ci pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron, aceasta putând fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirusul în anumite condiții.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a precizat EMA .

Donald Trump, tratat cu acest cocktail

Agenția Europeană pentru Medicamente a afirmat totodată că decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab și că rezultatele preliminare arată că aceasta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din țesuturi) și că a dus la mai puține vizite medicale legate de COVID-19.

Cu privire la efectele secundare – acestea au fost ușoare sau moderate, în majoritatea lor, afirmă agenția.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrat chiar fostului președinte american Donald Trump.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali de sinteză, dezvoltat de compania Regeneron împotriva COVID-19, este eficient și împotriva tulpinii britanice şi a celei sud-africane, a mai precizat compania americană specializată în biotehnologie.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 12 apr. 2021, 09:50 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă