Declarația şocantă a unui reputat virusolog american: „Pentru covid-19 nu este nevoie de un vaccin”

Publicat: 20 apr. 2020, 13:23 Autor: Hermina Hagianu News
Declarația şocantă a unui reputat virusolog american: Pentru covid-19 nu este nevoie de un vaccin

Reputatul virusolog american Giulio Tarro susține că, de fapt, nici nu ar fi nevoie de un vaccin pentru a distruge noul coronavirus. Potrivit afirmațiilor sale, accentul trebuie pus pe tratament.

Omul de știință a avansat, de asemenea, trei variante pentru sfârșitul pandemiei.

”Pandemia poate dispărea complet așa cum s-a întâplat și cu pneumonia atipică; poate reveni, precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu sau poate deveni o afecțiune sezonieră, precum gripa aviară”, a enumerat omul de știință american, citat de versiunea în limba italiană a publicației Business Insider.

În opinia lui, ”prea mulți oameni vorbesc despre coronavirus fără să se bazeze pe date științifice și fără să dețină cunoștințe corespunzătoare”.

În acest context, el amintește că nici în cazul pneumoniei atipice, nici în cel al sindromului respirator acut nu s-a ajuns la dezvoltarea unui vaccin. Pentru vindecarea lor s-au folosit anticorpii pacienților vindecați. Tarro subliniază, de asemenea, că noul virus prezintă două tipuri – chinezesc și italian, iar un vaccin eficient este imposibil de realizat în aceste condiții.

În același timp, virusul a suferit mutații, la fel cum se întâmplă cu diferite alte tipuri de virusuri împotriva cărora, după cum se știe, nu există un vaccin universal.

Publicat: 20 apr. 2020, 13:23 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă