Decizie de ultimă oră! Klaus Iohannis anunță măsuri de supraveghere electronică, pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu

Publicat: 24 Mar. 2020, 14:58 News
Decizie de ultimă oră! Klaus Iohannis anunță măsuri de supraveghere electronică, pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu

Klaus Iohannis a anunțat noi restricții de circulație pentru români, în contextul epidemiei de coronavirus. De miercuri, 25 martie, Președintele României a informat că se vor lua măsuri suplimentare și pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu, mai exact de acum se impune supravegherea electronică!

Președintele României a informat marți, 24 martie că în această perioadă se vor pregări măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele care se află în carantină sau izolare la domiciliu.

„Am convenit pentru această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a declarat Klaus Iohannis, după şedinţa de urgență cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii de Interne, al Sănătăţii şi al Apărării.

Noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară care va fi finalizată marţi și vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

De asemenea, Klaus Iohannis a informat că tot ce era până acum „o recomandare” devine „o obligație”. Mai mult decât atât, preşedintele a mai adus la cunoştinţă faptul că Armata va fi folosită pentru o gestionare mai bună a situaţiilor din teren.

„În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a precizat Klaus Iohannis.

Publicat: 24 Mar. 2020, 14:58 News
Pe aceeași temă