De ce se complac femeile intr-o relatie fara viitor?

Publicat: 01 Aug. 2018, 15:46 Life

Multe sunt situatiile in care femeile raman alaturi de un partener care nu le aduce nimic bun.

Desi sunt constiente de povestea de dragoste pe final si de calitatile pe care barbatii de langa ele nu le au, aleg sa nu incheie relatia.De ce se complac femeile intr-o relatie fara viitor?

Care sunt motivele?

Unul din cele mai des intalnite motive este comoditatea care se instaleaza. Multe femei, din cauza comoditatii, refuza sa plece dintr-o relatie care le fac nefericite. Teama de singuratate este si ea un motiv bun, obisnuinta cu o persoana alaturi se instaleaza destul de repede. Trebuie sa invete din nou sa fie pe cont propriu sau sa-si gaseasca o noua relatie, desi este indicata o perioada intre vechiul si noul partener.
Alt motiv este teama de schimbare. Rutina pe care alaturi de un om este comoda si suficient de motivanta cat sa le determine pe unele femei sa ramane in relatii care nu le ofera evolutie sau le fac nefericite. Vulnerabilitatea in momentele de criza le face sa continue ceva ce nu mai este benefic pentru nici unul dintre parteneri.

 

 De ce stau in relatii toxice?

Abuzurile nu mai sunt vazute la fel. Exista un moment in fiecare relatie toxica cand abuzurile devin ceva atat de obisnuit, incat nu le mai percepi ca atare. Te-ai obisnuit cu aceasta situatie si te temi sa mergi mai departe. Este adevarat ca jocul intalnirilor este intimidant si demoralizant, pentru ca s-a ajuns in situatia in care nu mai ai incredere in capacitatea de a alege un barbat potrivit.
Psihologii spun ca senzatia pe care o traiesc persoanele implicate in acest gen de relatie este o teama, teama ca viitorul partener ar putea fi la fel sau mai rau decat actualul.

Teama de a pune capat
In viata oricarei femei vine un moment in care incepe sa se gandeasca serios la a avea o familie sau la a avea copii. Cu atat mai mult cand depaseste un prag al varstei sau cand se afla intr-o relatie de lunga durata. Insa trebuie sa constientizezi ca speranta de a avea un copil nu ar trebui sa afle motivul pentru care ramai itntr-o relatie in care nu esti fericita.

Publicat: 01 Aug. 2018, 15:46 Life
Pe aceeași temă