De ce originea noului coronavirus rămâne încă un ”mister”. Se face anchetă la nivel mondial

Publicat: 31 mai 2021, 08:03 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Foarte multe persoane se întreabă de ce originea noului coronavirus rămâne, în continuare, un ”mister„. Potrivit autoritățile, se va face o anchetă la nivel mondial în acest sens. Se știe, însă, că totul a pornit într-o piață de pește din Wuhan, China.

Finalul anului 2019 reprezenta debutul unei crize mondiale, dar în care nu mulți au crezut inițial: într-o piață de pește din Wuhan, China, apărea primul caz de infectare cu noul coronavirus. Un virus care s-a răspândit cu repeziciune mai întâi local, apoi mondial. Încă de la început s-au făcut eforturi considerabile pentru a se afla dacă originea virusul este pe cale naturală sau un experiment într-un laborator din China. Și, totuși, nici până în prezent nu s-a aflat, acest lucru rămânând, în continuare, un ”mister”. Odată cu izbucnirea pandemiei, au apărut mutle teorii ale conspirației, unul dintre ele fiind scenariul în care virusul ar fi fost creat sau scăpat în urma unei erori dintr-un laborator. Autoritățile, însă, vor face o anchetă la nivel mondial.

„Cred că ar trebui să continuăm să investigăm ce s-a întâmplat în China, până când vom afla exact adevărul”, a afirmat Anthony Fauci epidemiolog american.

Pe de altă parte, președintele SUA, Joe Biden, a cerut oficialilor din serviciile de informații să depună mai mult efort pentru a investiga dacă virusul a fost sau nu creat într-un laborator.

„Președintele le-a cerut serviciilor de informații să-și dubleze eforturile de a colecta și analiza informații care ne-ar putea ajuta să ajungem la o concluzie. Să stabilim originea acestei pandemii ne va ajuta să ne pregătim pentru următoarea pandemie”, spune Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt la Casa Albă, notează realitatea.net.

Ce arată cel mai nou studiu despre noul coronavirus

Un nou studiu despre noul coronavirus a fost făcut de către oamenii de știință care are legătură cu imunitatea la virus și longevitatea ei în organismele umane.

Oamenii de știință au efecuat un studiu care a cercetat imunitatea la noul coronavirus. Potrivit acestora, se pare că imunitatea ar putea să rămână pentru toată viața, deoarece celulele păstrează memoria virusului în măduva osoasă. Chiar dacă durează cel puțin un an, cercetătorii sunt de părere că ar putea rămâne pentru toată viața, arată Antena 3.

sursă foto: pixabay

Publicat: 31 mai 2021, 08:03 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×