De ce nu se găsește, încă, Favipiravir în farmacii? Dr. Sandra Alexiu, în direct, la Metropola TV

Publicat: 30 sept. 2021, 14:59 Autor: ileana.ghinea General
De ce nu se găsește, încă, Favipiravir în farmacii? Dr. Sandra Alexiu, în direct, la Metropola TV

Dr. Sandra Alexiu, președinte Asociației Medicilor de Familie, a susținut într-un interviu acordat Știrilor Metropola TV importanța existenței Favipiravir „la liber” pentru pacienții COVID-19.

Conform celor spuse de specialisul în medicină “formele tratate în primele zile au șanse să-și revină foarte bine. Trebuia să fie încă din luna mai în farmacii, se discuta de 100 de mii de cutii.”, afirmă specialistul.

„Până în acest moment Favipiravirul nu a apărut în farmacii, nu poate fi prescris în ambulatoriu, cu toate că ordinul doamnei Mihăilă a ieșit și prevede că noi putem prescrie Favipiravir, care este un antiviral…. Acest medicament trebuie să se găsească, în farmacii, inca din luna mai, se discută de 100 de mii de cutii. Din păcate nu a ajuns și trebuie văzut acolo ce se întâmplă.”, a continuat Dr. Sandra Alexiu.

Președinte Asociației Medicilor de Familie a mai susținut, în direct la Metropola TV, că folosindu-se de acest tratament ar putea să prevină situații în care pacienții cu risc ar putea dezvolta forme grave.

„Situația este gravă pentru că noi am putea să tratăm toate persoanele care au un anumit risc de a dezvolta forme grave, astfel încât să nu mai ajungă la spital. Pentru că formele tratate din primele una două zile au șanse să-și revină foarte bine. Medicamentul este foarte bine tolerat și este posibil să nu mai ajungă la spitale. Nu există tratament specific anticovid, dar acesta și remdesivirul sunt mai bine tolerate și au efect mai bun decât altele, cu condiția să-l dai încă din fazele precoce, alfel nu au nici acestea efecte.”.

Publicat: 30 sept. 2021, 14:59 Autor: ileana.ghinea General
Pe aceeași temă