De ce apar, de fapt, cheagurile de sânge după vaccinare. Ce spun oamenii de știință despre serul AstraZeneca

Publicat: 31 mart. 2021, 08:15 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Oamenii de știință au făcut mai multe cercetări pentru a afla care este motivul pentru care mai multe persoane dezvoltă cheaguri de sânge după ce se vaccinează cu serul AstraZeneca.

Cercetătorii consideră că ar fi găsit o explicație, după ce mai multe persoane au dezvoltat cheaguri de sânge, după ce s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Chiar dacă este un fenomen rar, acesta există și afectează starea de sănătate. Oamenii de știință susțin că acestea ar apărea după ce s-a folosit un medicament numit heparină, numit trombocitopenie indusă de heparină (HIT), arată alephnews.ro.

Medicamentul produce în corp anticorpi care activează trombocitele, astfel determinând coagularea sângelui. De asemenea, există și alte medicamente care pot provoca astfel de tulburări de coagulare. Vaccinul AstraZeneca se află pe lista aceasta, ca factor declanșator.

Studiu: Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 100% împotriva bolii severe şi a spitalizării

Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 79% în prevenirea bolii simptomatice şi de 100% împotriva celei severe şi a spitalizării, potrivit unui studiu efectuat în SUA.

Cercetarea publicată luni s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3. Dintre participanţii la analiza intermediară, aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani şi peste, în timp ce aproximativ 60% aveau comorbidităţi asociate cu un risc crescut de progresie a Covidului sever, cum ar fi diabetul sau bolile cardiace. Cercetarea s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.

Ce conține, de fapt, vaccinul de la AstraZeneca

La o analiză mai atentă în privința compoziției calitative și cantitative, vaccinul de la AstraZeneca conține următoarele elemente, la o doză de 0,5 ml: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2, care este produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant. Vaccinul conține organisme modificate genetic (OMG), iar fiecare doză de 0,5 ml conține aproximativ 2 mg de etanol.

Lista excipienților: L-histidină, clorhidrat de L-histidină monohidrat, clorură de magneziu hexahidrat, polisorbat 80 (E 433), sucroză, edetat disodic (dihidrat), apă pentru preparate injectabile, potrivit ANM.RO.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 31 mart. 2021, 08:15 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă