De ce a plecat Ioana Petric de la Prima TV + Șerban Huidu, detalii din culisele emisiunii „Cronica Cârcotașilor”

Publicat: 08 mai 2023, 13:07 Autor: Camelia Vedete

Ioana Petric a plecat de la Prima TV. Totul s-a întâmplat la puțin timp după ce Șerban Huidu s-a întors la „Cronica Cârcotașilor”. Se pare că în culisele emisiunii mocnește un scandal de ordin financiar.

Prima TV a început să renunța la emisiunile cu rating mic! Starea Nației, emisiune prezentată de Dragoș Pătraru, a dispărut din grilă. Iar în mass-media au apărut informații confom cărora ar urma în curând să dispară și “Cronica Cârcotașilor”.

De ce a plecat Ioana Petric de la Prima TV

Mai mult, la baza acestor tensiuni între Prima TV și anumite vedete ale sale ar sta faptul că postul de televiziune nu mai poate suporta costuri atât de mari pentru producții cu un rating atât de mic, spun sursele CANCAN.RO.

Șerban Huidu nu a dorit nici să confime, dar nici să infirme informațiile conform cărora postul tv ar avea și ceva restanțe financiare. În schimb, Ioana Petric a acceptat să facă lumina în acest caz, o dată pentru totdeauna.

Șerban Huidu, detalii din culisele emisiunii „Cronica Cârcotașilor”

”Eu am întrerupt colaborarea cu Prima și Cronica Cârcotașilor de câteva luni. Ne-am despărțit în termeni amiabili, fără ca ei să aibă vreo datorie de natură financiară față de mine. Și chiar cred că lumea ar trebui să caute senzaționalul în ce se întâmplă pe sticlă, nu în spate. Și să se bucure de show în continuare”, spune fosta bebelușă conform CANCAN.RO.

Motivul pentru care Șerban Huidu a renunțat la „Cronica cârcotașilor”

Jurnalistul și-a explicat motivele acestei schimbări profesionale care a luat pe toată lumea prin surprindere, în urmă cu doi ani.

„Am decis să fac acest pas fiindcă eu consider că ceea ce aveam de demonstrat pe sticlă s-a cam încheiat. Acum a venit timpul să demonstrez că mai am ceva de spus şi în afara acesteia! Să spui azi acest lucru, în condiţiile în care sticla televizorului şi influenţa din zona YouTube e încă foarte puternică, poate părea uşor în contratimp. Dar îmi asum pe deplin cele stabilite deja şi cunoscute, de altfel, de întreaga echipă”, a declarat Şerban Huidu la acea vreme pentru playtech.ro.

„Tipul acesta de emisiune este nu doar copilul meu de suflet, ca să zic aşa. E mai mult. Eu l-am început şi iniţial se numea Cronica Cârcotașului, fiindcă eram doar eu. Pe vremea aceea, ca şi azi, într-un fel nu-mi doream să prezint emisiunea. Scriam textele, dar fiindcă mesajul pe care doream să-l transmit nu era bine înţeles, am decis să vin în faţa camerei şi să fac nu doar pe producătorul, ci şi pe prezentatorul.

În 2014, când am revenit la prezentarea ei, am făcut-o fiindcă situaţia impunea acest lucru. O parte din vechea echipă plecase şi atunci a trebuit să fac acel pas. Astăzi, situaţia este cu totul alta. Iar eu voi mai apărea în faţa sticlei doar atunci când voi avea ceva important de spus”, a mai declarat Șerban Huidu, pentru sursa citată.

Ioana Petric: „Pentru mine, Cronica înseamnă prietenie”

25 de ani de PRIMA TV, 22 de ani de ”Cronicuță”, anul acesta. Tu ești parte din echipă de 15 ani. Cum este Cronica acum versus atunci când ai intrat în această familie TV?

Acum, ca și atunci, Cronica este o emisiune necesară și asta nu pentru că o spun eu, ci pentru că oamenii care ne trimit constant sesizari ne-o confirmă. Cât despre echipă, a fost și este o echipă de oameni frumoși, talentați, veseli și plini de umor. Care de 22 de ani au reușit să își facă meseria cu aceeași pasiune și profesionalism și când emisiunea a fost pe val. Și când a încercat să înoate împotriva curentului, și chiar și acum, când așteaptă valul următor.

Pentru mine, Cronica înseamnă prietenie. Asta m-a făcut să rămân atâția ani, pentru că e mare lucru să mergi cu drag la muncă și să aștepți cu nerăbdare să îți revezi colegii.

Și, da!, anul acesta PRIMA TV împlinește 25 de ani și mă bucur din suflet să mă uit în urmă. Și să văd că de 15 ani sunt și eu parte dintr-o televiziune care a contribuit și contribuie la istoria media din România.

„Se voia a fi un fel de Dezbracatu’, pentru că se întâmpla în perioada în care el a lipsit de la Cronică”

Povestește-ne un moment inedit care te leagă de Cronica Cârcotașilor. Un moment pe care nu îl vei uita niciodată.

Vă dați seama că sunt foarte multe. Dar o perioadă foarte dragă mie, de care râd mereu când îmi amintesc, este cea în care împreună cu Gabriela Marin, colega mea, am filmat rubrica Asistentele. Se voia a fi un fel de Dezbracatu’, pentru că se întâmpla în perioada în care el a lipsit de la Cronică.

Țin minte primul eveniment la care am mers. Era Bucharest Fashion Week, toată lumea era foarte elegantă și bine îmbrăcată, iar noi am apărut costumate în pițipoance, să luăm interviuri. Mergeam țintă spre vedetele prezente și când să zicem ceva ne panicam atât de tare, că le întorceam spatele. Și o luam la fugă râzând isteric, spre disperarea colegului Puștiu, care ne însoțea la filmări.

Dacă din punct de vedere „artistic” a fost un fiasco, din punct de vedere personal a fost un mare câștig. Pentru că am câștigat o prietenă adevărată, pe Gabriela, care astăzi este una dintre cele mai importante și mai dragi persoane din viața mea.

Ioana Petric a lăsat avocatura pentru televiziune

Care este rubrica de care ești cea mai atașată și de ce?

Mi-a plăcut mereu Binterviul, dar, din păcate, am renunțat la ea, pentru că a devenit din ce în ce mai greu de filmat. La fel de mult mi-a plăcut și rubrica Alexandrei, Tik Tok Trends, deoarece mi se părea că dă un aer fresh și super simpatic emisiunii. Cum astea nu mai sunt, în topul preferințelor mele rămân scenetele. Unde, din când în când, îmi mai fac și eu de cap.

Publicat: 08 mai 2023, 13:07 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×