De ce a murit barbatul din Vatra Dornei, imobilizat de jandarmi. Legistii confirma decesul foarte violent VIDEO

Publicat: 24 iul. 2019, 21:41 Autor: madalina m. VIDEO

Incidentul socant din urma cu cateva zile s-a incheiat tragic. Barbatul care a fost imobilizat de catre jandarmi, in cadrul unui eveniment festiv, a incetat din viata.

Acum s-a aflat si cauza decesului in ceea ce-l priveste pe barbatul din Vatra Dornei. Aflat la manifestatia publica, el a fost acuzat ca ar fi pipait o fetita de 12 ani. Tatal micutei a sesizat o echipa de jandarmi. La scurt timp, autoritatile l-au pus la pamant pe barbat, pentru ca acesta a opus si rezistenta.

Totusi, modul in care au actionat jandarmii este unul exagerat, sustin multi. Martorii de la eveniment au si filmat momentele socante. Barbatul a fost pus la pamant si imobilizat. Acestuia i s-ar fi dat in fata cu o cantitate foarte mare de spray lacrimogen. Din acest motiv, nu a mai putut sa respire si a murit.

De ce a murit barbatul din Vatra Dornei

Aceste lucruri sunt confirmate si de catre legisti, care au intocmit certificatul de deces al barbatului, noteaza cei de la stirisuceava.net. Se pare ca dupa ce a fost prins si pus la pamant de catre trei jandarmi, acestia au chemat si intariri. Barbatul, care ar mai fi fost in trecut acuzat de pedofilie, era tintuit la pamant cand o jandarmerita a folosit spray lacrimogen, pe care i l-a pulverizat direct in ochi si gura, de la 5-10 centrimetri.

Spray-ul lacrimogen nu se pulverizeaza de la o distanta mai mica de un metru si jumatate. Nu se pulverizeaza direct in fata. Barbatul a mai fost si tarat pana la masina. Jandarmeria va face cel mai probabil o ancheta pentru a stabili daca exista o legatura intre starea de sanatate a barbatului si modul in care jandarmii au intervenit. De asemenea, legistii au confirmat moartea violenta a barbatului.

Legistii confirma decesul violent

Potrivit certificatului medico-legal semnat de sefa Sectiei de Medicina Legala Suceava, cauza directa a decesului a fost cea de „insuficienta cardio-respiratorie acuta”. Cauzele antecedente mai aratau si „peritonita generalizata” si „infarct enteromezenteric total”.

Cauza imediata a decesului este, potrivit legistilor, faptul ca barbatul nu a mai putut sa respire. Totul in conditiile in care in imaginile filmate de catre martori se observa ca barbatul a fost strans puternic in zona gatului. El a mai fost apasat cu genunchii in zona plamanilor si i-a fost pulverizat spray direct in caile respiratorii.

Incidentul socant s-a petrecut vineri, pe 19 iulie 2019, in cadrul Festivalului de Folclor pentru Copii si Tineri, din Vatra Dornei. Barbatul a fost acuzat de un comportament nepotrivi fata de o minora, iar tatal fetitei care era prezent, i-a sesizat pe jandarmii din zona. Femeile deghizate în călugărițe sunt cercetate pentru tentativă de omor

Publicat: 24 iul. 2019, 21:41 Autor: madalina m. VIDEO
Pe aceeași temă