Turiștii rătăciți de 24 de ore în Munții Făgăraș, găsiți de jandarmi și salvamontiști

Publicat: 23 Jul. 2019, 13:47 Ciao.ro
Turiștii rătăciți de 24 de ore în Munții Făgăraș, găsiți de jandarmi și salvamontiști

Cei patru turiști au fost găsiți, marți, de salvamontiști, în zona Valea Berevoi, după aproape 24 de ore.

Turiștii rătăciți de 24 de ore în Munții Făgăraș, găsiți de jandarmi. Doi dintre ei au fost preluați deja de elicopterul SMURD trimis să survoleze zona, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit jandarmilor, turiștii rătăciți cu motocicletele în Munții Făgăraș au fost găsiți, marți, în zona Valea Berevoi. Elicopterul SMURD trimis să survoleze zona i-a preluat pe doi dintre ei și se va întoarce după ceilalți doi. Starea lor de sănătate va fi cunoscută după ce vor fi consultați de medici.

Turiștii rătăciți de 24 de ore în Munții Făgăraș, găsiți de jandarmi

Turiștii rătăciți de 24 de ore în Munții Făgăraș

Cei patru turiști au anunțat luni după-amiaza că s-au rătăcit și nu mai au benzină și baterie la telefon, iar jandarmii și salvamontiștii au plecat imediat în căutarea lor. Căutările au fost reluate marți dimineața după ce au fost suspendate pe perioada nopții.

Potrivit Jandarmeriei Brașov, apelul la 112 a fost înregistrat luni, la ora 13.40.

„Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă trei persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon.

În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați”, au transmis reprezentanții IJJ Brașov.

Potrivit acestora, o echipă mixtă formată din patru jandarmi montani și doi salvamontiști au ajuns luni după-amiază în zona indicată, dar nu i-au găsit pe turiști în zonă. Alți doi prieteni ai turiștilor rătăciți s-au alăturat echipei de căutare. Acțiunea a fost suspendată pe timpul nopții.

Publicat: 23 Jul. 2019, 13:47 Ciao.ro
Pe aceeași temă