Data la care putem să ieşim din casă. Alexandru Rafila a făcut anunţul!

Publicat: 03 Apr. 2020, 08:27 News
Data la care putem să ieşim din casă. Alexandru Rafila a făcut anunţul!

Alexandru Rafila, a dezvăluit în cadrul unei intervenţii când se va putea încheia starea de urgenţă. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a precizat, însă, că este posibil ca restricţiile pentru marile manifestări să fie mai mult timp în vigoare.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a făcut o estimare, în direct la Digi24, legată de când am putea ieşi din casă: ,,Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenţie, nu distanţarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanţarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.”

România, testează un medicament

Alexandru Rafila a mai anunţat că ţara noastră va face parte dintr-un studiu internaţional pentru testarea unui medicament.

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de faţă şi unde există speranţe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA şi noi o să fim parte a unui studiu internaţional, în care mai sunt vreo 20 de ţări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le ştiţi foarte bine, antivirale utilizate în infecţia HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienţi şi scopul este să observăm un câştig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic şi atunci, probabil, şi compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producţie şi pentru punere pe piaţă, într-un interval de câteva luni”, a mai spus acesta.

Măsuri pentru încetinirea răspândirii virusului

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a precizat că în rândul medicilor trebuie implementate unele măsuri esenţiale pentru încetinirea ritmului de infectare cu coronavirus: „Trebuie o mască, ochelari, sau vizieră, o vizieră e şi mai bună, mânuşi şi un halat impermeabil, de unică folosinţă. Acestea sunt suficiente pentru marea majoritate a persoanelor care lucrează în sistemul de Sănătate, iar pentru cei care lucrează în locuri specifice, unde îngrijesc pacienţi, sigur că trebuie un nivel puţin mai înalt.”

Publicat: 03 Apr. 2020, 08:27 News
Pe aceeași temă