Dănuț Lupu, în stare gravă după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Publicat: 11 nov. 2020, 13:45 Autor: Elena Vedete
Dănuț Lupu, în stare gravă după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Dănuț Lupu se află în stare gravă după ce s-a infectat cu noul COVID-19, iar medicii au fost nevoiți să îl intubeze pe fostul mare fotbalist.

Fostul fotbalist de la Rapid și Dinamo a fost internat de urgență la spitalul Colentina, după ce medicii i-au transmis că la Matei Balș nu mai sunt locuri disponibile pentru persoanele infectate cu noul virus, anunță jurnalistul Dan Filoti, citat de Prosport.

Acesta a postat un mesaj pentru Danuț Lupu, imediat după ce a aflat de la soția fostului fotbalist că starea de sănătate a lui Lupu s-a agravat și respiră cu ajutorul aparatelor.

„Luptă, Dănuțe! Te rugăm, mai driblează o dată! Dănuț Lupu este din nou pe patul de spital, intubat, după ce s-a infectat cu Covid. Acum patru ani, fostul internațional s-a aflat în comă după grave probleme la plămâni. Mă gândesc la el. O fac și în scris, o fac și cu voce tare și știu cât de importante sunt pentru el gândurile celorlalți. Știu de la începutul lui 2016, atunci când a fost internat la Matei Balș cu complicații severe la plămâni. Opt la sută din capacitatea pulmonară, comă și o luptă pe viață și pe moarte. Câștigată! Cu zâmbetul acela inconfundabil și cu metafora lui preferată „am driblat și de data asta”.

Mă pot lăuda că eram apropiați și până atunci, dar după această cumpănă a lui am vorbit și mai mult, și mai constant. Regulat întâlnirile noastre deveneau publice prin intermediul emisiunilor de la Digi. Memorabile pentru mine. E un privilegiu să vorbești cu idolii, am mai spus asta. Să glumești cu ei, să îți developeze momente pe care tu ți le amintești ca fan. Asta făceam și abia aștept să fac iar cu Dănuț Lupu. Rebelul generației de aur, personalitatea pe care cei care nu au înțeles-o au numit-o sec controversată. În acel ianuarie 2016 vorbeam cu Mihaela, soția lui. Aflam permanent ce face, cum e. Ea era invariabil la Balș. Pe culoare, în masină în parcarea spitalului. Îl veghea și îl încuraja. Avea nevoie de prezența ei, să își sprijine privirea… Termeni ca „intubat” și „ATI” nu stârneau chiar fiorii de azi.

Nu aveau conotația asta din mohorâtul 2020. Nu rezist parantezei și uneia dintre glumele lui preferate. Ale lui Dănuț, zic. „Despre mine s-au spus și s-au scris toate nebuniile, oi fi făcut nu zic, dar ia explică si mie ceva. Cum se face că cu viața asta a mea controversată, mai ales în plan personal, cum spune toată lumea, sunt printre puținii din generația mea care nu a divorțat?!”. Nu mi-a plăcut deloc azi când am văzut pe ecranul telefonului „Mihaela Lupu”. Și nici vocea ei îngrijorată: „Dan nu e bine deloc! E la spital. Nu au avut locuri la Matei Balș. E la Colentina. Intubat…”

În ciuda faptului că s-a ferit cât a putut, Dănuț Lupu s-a infectat cu Covid! Știa că nu trebuie sa îl ia după problemele de acum patru ani, dar îl are și luptă cu el. Scriu nu pentru că mi se pare știre sau informație ce trebuie făcută publică, scriu pentru că, după ce am vorbit cu Mihaela, am înțeles de la ea că Dănuț are, cum spuneam, nevoie de gânduri bune, de încurajările și rugăciunile celor pe care ne-a încântat. Mai ales că acum e singur, doar cu doctorii cu care a rămas prieten, iar soția este izolată.
Luptă, Dănuțe! Driblează, te rugăm! Iar și iar…”, a scris Dan Filoti pentru We Love Sport.

Sursa Foto: Prosport

Publicat: 11 nov. 2020, 13:45 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă